Zašto nikada ne smijete po osjećajima mjeriti svoj duhovni život?

Mnogi kršćani mjere svoj duhovni život načinom kako se osjećaju i uvjereni su da ne rastu duhovno. Oni redovno posjećuju crkvu, slušaju Riječ Božju, čitaju Bibliju i marljivo mole. Ali osjećaju da baš ne napreduju.

Jedan mi je sveti čovjek rekao: “Jednom sam se mogao lako rasplakati pred Gospodinom, ali sad nisam tako osjetljiv kao nekada. Ja jednostavno ne rastem.”

Apostol Pavao povezuje naš duhovni rast s rastom našega tijela. On kaže da se naše duše hrane na isti način kao mi fizički: “… (povezani) s Glavom – od koje sve Tijelo – opskrbljeno i skupa povezano zglobovima i vezama – raste rastom koji daje Bog” (Kol 2,19).

Jednostavno rečeno, dok se uzdate u Krista i ostajete u njemu (Glavi), u vašu se dušu ulijeva beskonačna mjera njegova života. Isus je neprestana životna sila u vašem biću, živa struja vode koja nikada ne prestaje teći.

Dakle, njegov se život neprestano ulijeva u vas, čak i kad spavate. On vam osigurava svježu opskrbu svoga života svakoga dana, bez obzira kako se osjećate.

Isus je kruh poslan za nas s neba da izgrađuje naš duhovni imunološki sustav protiv grijeha svake vrste. Ne moramo vidjeti vanjske znake toga (kao što ne vidimo ni da imunološki sustav našega fizičkog tijela postaje snažniji). Ali Božja Riječ obećava da će svi koji ljube Isusa jačati u svom duhovnom imunitetu.

Ne zaboravite to. Povremeno ćete biti kušani, ali s godinama ćete nalaziti sve veću snagu da se oduprete prevarama ovoga svijeta. Možda mislite da je vaš rast postignut, bez daljnjeg napretka. Ali Bog nam je dao ovo obećanje saveza: “Zasađeni u Domu Jahvinu, cvatu u dvorima Boga našega” (Ps 92,14). Dakle, ohrabrite se – rastete!

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org