Zašto ne trebamo sumnjati u Boga?

Jeste li ikada posumnjali u Boga? Pa, ovisno o dobi našeg života, svatko od nas bi mogao potvrdno odgovoriti.

Sumnja dolazi kada se ne ispune naša očekivanja – kada vjerujemo da će Bog nešto učiniti, a to se ne dogodi. Tada počnemo propitivati Njegovu ljubav te se pitamo ima li On u srcu ono što je zaista najbolje za nas.

Najpoznatija osoba u Bibliji, kada je riječ o sumnji, jest Toma. On nije bio s drugim učenicima kada im se ukazao uskrsli Isus. Kasnije, kada su mu učenici rekli da su vidjeli Gospodina, on je odbio vjerovati.

VIDI OVO: Sumnjate li da se Bog može pobrinuti za vas?

Ostavio je sve kako bi slijedio Isusa, ali je raspeće razbilo sva njegova očekivanja o velikom kraljevstvu koje je trebalo doći s Isusom. U svom stanju sumnje, Toma je zahtijevao dokaz kako bi povjerovao.

Jeste li ikada razmisliti o tome koliko je hrabar bio Tomin ultimatum? Niti jedno ljudsko biće nema pravo bilo što zahtijevati od Sina Božjega. No, slijedeći tjedan, Gospodin se pojavio pred učenicima te je ponudio Tomi dokaz koji je htio. Isus je znao da nije bila riječ o pobuni i nevjeri jer Mu je Toma pripadao (Ivan 18,9).

VIDI OVO: Kada vas počnu mučiti sumnje, Bog želi da u OVO budete uvjereni

Kada smo Gospodinovi, mi se nikada ne moramo bojati da će nas On odbaciti. Zapamtite što piše u Pismu: „Ako ne budemo vjerni, on vjeran ostaje. Ta ne može sebe zanijekati“ (2 Timotej 2,13). Naše sumnje trebaju biti podsjetnik da moramo još mnogo toga naučiti o Bogu.

Razmišljajmo o njima kao o izazovu da dublje uđemo u Njegovu Riječ kako bismo otkrili koja su nas očekivanja zbacila s pravog puta. Što više budemo rasli u znanju o našem Gospodinu, to ćemo Mu više vjerovati.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!