Kada vas počnu mučiti sumnje, Bog želi da u OVO budete uvjereni

“Uvjeren sam da nas ništa nikada ne može rastaviti od ljubavi Božje. Ni smrt, ni život, ni anđeli, ni demoni, ni naš strah za danas, ni naše brige za sutra – čak nas ni sile pakla ne mogu rastaviti od ljubavi Božje” (Rim 8,38 – prijevod s engleskog).

Pavao nam ovdje daje korisnu riječ da prionemo uz nju: uvjeren. Ona je ključ da budemo oslobođeni svake sumnje u vezi s Božjom naklonošću za nas.

Čak i kad imamo dugotrajne sumnje, Božja milost slobodno teče da nas iscijeli. To se dogodilo za učenika Tomu, koji je posumnjao u svoje prijatelje kad su rekli da je Isus živ. Toma predstavlja mnoge kršćane danas. Jednom su vjerovali u Krista i radovali se kad su vidjeli kako Bog mijenja njihov život. Ali onda je došla dugotrajna kušnja koja se vukla godinama.

Ti kršćani još uvijek idu u crkvu i slušaju propovijedi o Božjoj dobroti. Ali nešto je u njima umrlo i ne mogu to uskrsnuti. Dugotrajno razočaranje njihova žalosnog nazadovanja previše ih je oborilo.

Jeste li to vi? Isus vam želi doći upravo kao što je došao Tomi. On vam želi pokazati svoje ožiljke od najgore moguće kušnje. On želi da vas sila njegova uskrsnuća podigne u život onako kako nikada ne biste mogli sami učiniti za sebe.

On dolazi da vas uvjeri u svoju vječnu Riječ – pokaže kroz svoje uskrsnuće da vas nikada ništa neće izbaciti iz nauma njegova kraljevstva: “Ni sile gore na nebu ili dolje u zemlji – zaista nas ništa u svem stvorenju neće nikada moći rastaviti od ljubavi Božje koja je otkrivena u Kristu Isusu našem Gospodinu” (Rim 8,39).

Zbog Isusove drage milosti, Toma je ponovno povjerovao i postao od svih učenika jedan od najutjecajnijih. Isus ništa nije zadržao od njega kad je njegov prijatelj ponovno trebao povjerovati.

Isus i vas naziva svojim prijateljem i ništa ne zadržava kako bi vas sačuvao u svojoj ljubavi. Usred vaše kušnje on vam donosi uskrsli život i, poput Tome, vidjet ćete ponovno njegovu slavu i biti zadivljeni.

Autor: Gary Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!