Ne troši vrijeme uzalud

Kaže se da su u Kanaanskoj zemlji gradovi utočišta bili tako raspoređeni da je svaki čovjek mogao stići u jedan od njih u toku pola dana. Upravo tako nam je blizu i riječ Spasenja.

Isus je Spasitelj i put k Njemu je kratak: treba se samo odreći pouzdanja u svoje zasluge i pouzdati se jedino u Isusa da nam On bude sve u svemu. Putevi u gradove utočišta, kaže se, bili su dobro osigurani: na svakoj rijeci bio je most, a svaka zapreka uklonjena tako da čovjek koji bježi lako nađe ulaz u grad.

Jednom u godini starješine bi prošle tim putem i pregledale jel sve u redu. Isto tako dragocjena obećanja evanđelja uklanjaju brvna i zapreke s puta vjere. Gdje god su bile stranputice ili raskršća stajali su putokazi s natpisima: »U grad utočišta!«. Ovo je slika puta k Isusu Kristu. Nije to zaobilazan put zakona, nije to podržavanje ovoga, onoga ili još nečega, to je ravan put: »Vjeruj i živi«.

VIDI OVO: Ako čekaš na Isusa, On će doći u pravo vrijeme i učiniti nešto s tobom

Ovaj je put tako tegoban te ni jedan samopravedni čovjek ne može hoditi po njemu. Ali je i tako udoban te svaki grešnik koji spozna svoju grešnost može naći put u nebo. Ne može osvetnik – krvnik stići do zidova grada prije od spašenog.

Ni spašenom nije lako prodrijeti duboko u grad, no već i predgrađe mu daje sigurnu zaštitu. Ako se samo dotakneš ruba Isusove odjeće, bit ćeš zdrav. Ako se samo na Njega oslanjaš »vjerom kao zrnce gorušično«, spasit ćeš se.

»Sitna kaplja milosti poništava sav moj grijeh.«

Ne troši vrijeme uzalud, ne zaustavljaj se na putu jer osvetnik ima brze noge; možda ti je već za petama u ovom tihom času.

Autor: Charles Spurgeon; Izvor: Biblija365.com