Ne želite se riješiti nekog grijeha? Ne čudite se ako vas ovo zadesi!
Foto: Unsplash

Ako se ne želimo riješiti nekog grijeha, u našem životu se mogu pojaviti teška iskušenja. 

Dok smo još bili djeca u školi, većina nas je više voljela ići na razredna putovanja nego sjediti na satu u školi. No, vjernici bi vjerojatno radije svoje lekcije učili uz udžbenika Božje Riječi nego kroz putovanja iskušenja. No istina je da postoje neke stvari koje je najbolje naučiti iskustvom.

Iako iskušenja nisu uvijek rezultat grijeha, ona igraju veliku popravnu ulogu u našim životima. Nebeski Otac ih može upotrijebiti kako bi nam obratio pažnju na grijehe koje smo tolerirali, previdjeli ili ih prihvatili kao normalne.

To mogu biti razne navike, stavovi, aktivnosti ili bilo što drugo što Bog ne smatra najboljim za Svoje dijete. Bez obzira koliko nam se to nešto čini trivijalno, niti jedan grijeh ne može imati mjesto u grešnikovom životu.

PROČITAJTE: Kako pobijediti lakozavodljivi grijeh koji vam je postao navika?

Drugi put, Gospodin bi nam mogao pokazati da se trebamo riješiti nečeg što nije nužno grešno, ali nas ipak sprječava da ispunimo naš Bogom-dani potencijal – možda je to neka veza, naši ciljevi ili ambicije, posao ili dom. To može biti podsjetnik da nam Bog mora biti na prvom mjestu, a ne naše želje.

Da nikada nemamo nikakvih problema ni poteškoća, nastavili bismo hodati putem koji nam je ugodan, lagan i u kojem uživamo, ali bismo propustili ono najbolje što Bog ima isplanirano za naše živote.

Zbog toga je psalmist rekao: „ Dobro mi je što sam ponižen da bih tvoja naučio pravila“ (Psalmi 119,71). Bilo kakva poteškoća koja nas približi Bogu i Njegovoj Riječi dobra je poteškoća. Ono što dobijemo poznajući Gospodina više vrijedi nego svo bogatstvo, moć i slava koju nam svijet može ponuditi.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org