NaslovnicaŽivotNećeš se svima svidjeti

Nećeš se svima svidjeti

Lagao bih kada bih rekao da nisam provodio dosta vremena pokušavajući zadiviti ljude oko sebe. Bilo to na radnom mjestu, u svojim prijateljstvima, čak i u crkvi, konstantno sam bio na oprezu trudeći se impresionirati u nadi za prihvaćanjem. Lijep je osjećaj kada se svidimo drugima, ali stalni pokušaji da zadobijemo svačije odobravanje je također igra koja će te držati budnim 24/7.

Kada se radilo o grupnim razgovorima, stalno sam razmišljao jesam li rekao ispravne stvari ili dao točne odgovore. Potrošio sam veći dio svog života trudeći se zadobiti svačije odobravanje. Bilo je to iscrpljujuće, dugotrajno i uvijek sam živio život na račun zadovoljavanja drugih ljudi, bez obzira na moje osobne misli ili ideje. Čak i kao pastor sam čeznuo za tim odobravanjem.

Živjeti zbog odobravanja drugih će od vas načiniti robove njihovih mišljenja. Živjeti zbog tuđeg odobravanja je iscrpljujući proces koji nikad neće uroditi vječnim ispunjenjem. Život radi odobravanja drugih je bacanje vremena.

Ja sam osoba koji voli udovoljavati drugima, i uvijek mi je bilo teško čuti da se nekome ne sviđam. Tijekom prošlih nekoliko godina uvidio sam koliko moja samouvjerenost ovisi od potvrđivanja drugih i znao sam da je došlo vrijeme da se promijenim.

Ako živite radi odobravanja drugih, na kraju ćete umrijeti od njihovih kritika.

Stvarnost je da se ni Isus nije svima svidio. Jednostavno takav je život. Neće svi razumjeti vaš način života. Ako živite radi odobravanja drugih, na kraju ćete umrijeti od njihovih kritika. Ja sam samo Jarrid, i moram biti okej s tim što se to ne sviđa svima. U Isusovoj milosti se nalazi moja vrijednost, a moj poziv je da proslavim Boga u svemu što činim – ovo uključuje težnju da budem izuzetan muž i da odgajam svog sina tako da zna za Kristovu ljubav.

Život radi tuđeg odobravanja će od vas učiniti robove njhovih mišljenja.

Neću se svima sviđati. Ono što pišem se neće svima svidjeti. Neće se svi složiti s mojim uvjerenjima. Neće se svima svidjeti kako se odijevam. Neće svi razumjeti zašto ovako živim svoj život. Ja sam okej s tim.

Ohrabrio bih vas da iskoračite unatrag i sagledate širu sliku života.

Svi smo Božja djeca i u tome pronalazimo našu vrijednost.

Autor: Jarrid Wilson; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Jarridwilson.com