Foto: Unsplash

U mnogim životima nedostaje ključna poveznica koja je često razlog zašto ne primamo odgovore na mnoge naše molitve. Ljubljeni, ta poveznica koja nedostaje je vjera. “A bez vjere nemoguće mu je ugoditi, jer onaj koji želi pristupiti Bogu mora vjerovati da postoji Bog i da nagrađuje one koji ga traže” (Heb 11,6).

Jakov je vrlo jasan u toj uputi: “Ali neka ište s vjerom, bez ikakva sumnjanja, jer je onaj koji sumnja sličan morskom valovlju koje vjetar podiže i tamo-amo goni. Takav čovjek neka ne misli da će što primiti od Gospodina” (Jak 1,6-7).

Ako se netko zabavlja sumnjom, bez obzira koliko je rijeka suza isplakao, neće ništa primiti od Boga. Svakako, Bog želi da mu vapimo iz dubine našega bića, ali on ne čuje naše vapaje ako nisu popraćeni s vjerom!

Psalmi obiluju svjedočanstvom Davida koji je dolazio Bogu ne samo sa suzama, nego sa srcem koje je bilo puno povjerenja i potpunog pouzdanja u njegova Oca. “Blagoslovljen Jahve što usliša zazivanje moje! Jahve mi je zaklon, on štit je moj. U njega se srce moje pouzdalo, i pomoć mi dođe” (Ps 28,6-7).

“(Gospodin) je pomoć i zaštita naša. Srce nam se u njemu raduje, u njegovo sveto ime mi se uzdamo” (Ps 33,20-21).

Gotovo svaki put kad čitamo o Davidovim vapajima Gospodinu u molitvi, čujemo njegovo svjedočanstvo o pouzdanju. Možete provesti mnoge sate u molitvi plačući i preklinjući Boga da vam da što vam je već obećao. Ne možemo ni zamisliti da bi Bog bio nezadovoljan našim molitvama. Međutim, Riječ je jasna da moramo “tržiti s vjerom, bez ikakva sumnjanja”.

Ljubljeni, zgrabite ovu divnu istinu i dopustite Bogu da vas uvede na novo mjestu u molitvi.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org