Ako osjećate nedostatak smisla u vašem životu

Osjećate li nedostatak smisla u svom životu? Jete li probali o tome razgovarati s Bogom?

Svrha Njegove slave

Ti nisi slučajnost u Božjoj vladavini. Bog te je stvorio s određenom svrhom, i dio te svrhe je slavljenje Boga (Psalam 19,1). Bog objavljuje da su svi koje se naziva Božjim imenom – a to su sva Njegova djeca – stvoreni sa svrhom veličanja Boga (Izaija 43,7). Ako su čitavi narodi stvoreni za Božju slavu (Izaija 62,2), onda smo i mi zasigurno stvoreni za istu svrhu.

Bog nas je stvorio za dobra djela prije nego je sazdao zemlju kako bismo se mogli kretati po njima i činiti ih (Efežanima 2,10). Znači, stvoren si kako bi činio dobro za Njegovu slavu. Ako osjećaš manjak svrhe u svom životu, čitaj Pismo ili pokušaj razgovarati s Bogom o tome; On će ti otkriti više o tvojoj pravoj svrsi.

Svrha njegove providnosti

Ako malo bolje razmisliš, svi smo mi u službi Božjoj, dužnost nam je proširiti Njegovu riječ svim narodima (Matej 28,19-20), a On će nam dati pomoć da to učinimo (Djela 1,8). Dan nam je velik dar – dar vječnog života u Isusu Kristu (Ivan 3,16) – a na nama je da ovu poruku prenesemo svima u svijetu koji su od nje daleko zbog svojih grijeha (Izaija 59,2).

Ta poruka Evanđelja ne ovisi o tvojoj moći, tvojim uvjerenjima, ili o tvojoj sposobnosti jer Evanđelje posjeduje vlastitu moć – moć spasenja za spasenje (Rimljanima 1,16).

Pitaš li se koja je tvoja svrha? Sigurno je dio te svrhe upućivanje drugih u potrebu za Spasiteljem, budući da je On jedini način na koji mogu biti spašeni (Djela 4,12).

VIDI OVO: Kako mogu znati što je Božja volja za moj život?

Svrha tvog zvanja

Vjerovali ili ne, pozvani ste od Boga radi Njegove svrhe. Sve što se dogodilo, što se događa i što će se dogoditi je zbog Božje svrhe koju je namijenio tvom životu (Rimljanima 8,28). Nemoj me držati za riječ. Pročitaj osmo poglavlje Poslanice Rimljanima da se sam uvjeriš.

Razmisli o ovome: On te je poznavao dok još nisi bio stvoren. Stvoren si kako bi postao slika Sina Božjega (Rimljanima 8,29), tvoje je zvanje predodređeno od Boga kako bi bio opravdan i slavljen jednoga dana (Rimljanima 8,30) i ništa što ti se u ovom životu dogodi neće moći biti uspoređeno sa slavom koja ti tek dolazi (Rimljanima 8,18).

Ponovno te pitam, osjećaš li manjak smisla u životu? Ako je odgovor potvrdan, jesi li o tome razgovarao s Bogom? Bog te je pozvao zbog svrhe slavljenja Njegova imena, za svrhu da činiš dobro u Njegovo ime, te kako bi se sjedinio u sliku Isusa Krista i postao Njegovo dijete. Sve su to očiti dokazi da imaš svrhu.

Završna molitva

Oče, zapanjuje me činjenica da tijelo od gline može služiti kako bi te slavilo. To si ti u meni, jer ja u sebi nemam slave. Molim te pomozi mi ispuniti svoju svrhu u životu, to te molim u ime Isusa Krista.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ida R.; Izvor: Rhetoricaljesus.com