Napokretni mladić preminuo nakon što su mu roditelje odveli u karantenu

Mladić Yan Cheng, koji je imao 17 godina, pronađen je mrtav u svom krevetu.

Mladić obolio od cerebralne paralize iz jednog sela u kineskoj provinciji Hubei preminuo je jer njegova rodbina niije mogla brinuti o njemu budući da su stavljeni u karantenu zbog epidemije koronavirusa, piše pekinški Youth Daily.

Vladini dužnosnici iz okruga Hong’an, udaljenog 95 kilometara sjeverno od glavnog grada provincije Wuhan, gdje je epidemija i započela, pokrenuli su istragu smrti, navodi se u izvještaju kojeg su prenijeli i drugi lokalni mediji.

Nepokretni mladić je pronađen mrtav u svom krevetu

Yan Cheng, koji je imao 17 godina, pronađen je mrtav u svom krevetu u srijedu, šest dana nakon što su njegov otac i njegov 11-godišnji brat odvedeni iz njihove kuće i stavljeni u karantenu u objektu udaljenom 24 kilometra, piše The Guardian.

SAZNAJTE Kako prepoznati osobu zaraženu koronavirusom?

Obojica su imala groznicu i sumnjalo se da imaju virus. Yan Cheng je ostao sam kući.

Ne mogavši izaći iz karantene, njegov otac je preko platforme društvenih medija Weibo objavio poruke tražeći pomoć. Navodno su dužnosnici iz tog sela posjetili dječaka, ali su ga nahranili samo dva puta u šest dana.

Nitko ga nije mogao posjećivati posljednja tri dana

Grupa Rice and Millet, koju je osnovao bivši novinar i koja je fokusirana na djecu s cerebralnom paralizom i drugim bolestima, objavila je fotografije dječaka u invalidskim kolicima i u krevetu.

U srijedu su objavili priopćenje u kojem su naveli da je Yana posjetila teta nakon što je njegova obitelj odvedena, ali zbog njenog zdravstvenog stanja nije ga mogla posjećivati posljednja tri dana.

Yan je navodno bio nepokretan i imao je poteškoća s govorom.

NAJNOVIJE!