Foto: Lifenews.com

Amanda Banić danas možda ne bi bila ovdje da nije bilo njezine kćeri Baylor. Stanovnica Michigana bila je trudna 35 tjedana kada je pretrpjela puknuće u aorti poznato kao disekcija aorte. Stanje je bilo opasno po život i lako ju je moglo ubiti. I moglo bi – da nije bila trudna.

Iako je imala veliku opasnost da joj se aorta rasprsne, nerođena beba Baylor koja je bila unutra je u biti sve držala na okupu, objasnila je gospođa Banić u nedavnom intervjuu za Good Morning America.

“Da nije bila tamo i vršila pritisak na svim pravim mjestima, moj bi ishod mogao biti vrlo drugačiji, tako da je ona malo čudo, na više načina.”

Amanda ima genetsko oboljenje koje se zove Loeys-Dietzov sindrom. Imala je tri operacije, uključujući i carski rez kako bi rodila svoju kćer, u 24 sata. Medicinske sestre stavile su joj novorođenče na kožu dok je bila u nesvijesti, a učinak je bio zapanjujući:

“Neki od jedinih trenutaka kad bih reagirala na aparatu za održavanje života bilo je kad bi se susrela s [Baylor], i očito bih plakala kad bi to učinili,” rekla je gospođa Banić. “Ljubav je moćna stvar, a veza između majke i djeteta je nestvarna.”

Nakon zastrašujućeg iskušenja, Amanda Banić konačno je uspjela upoznati svoju “čudesnu” bebu na Majčin dan u svibnju 2023. I upravo je to bila motivacija koja joj je trebala da se oporavi mnogo brže nego što su njezini liječnici očekivali.

“[Derek] je bio sa mnom svaki dan i vidjela sam svoju bebu svaki dan, a moj oporavak ne bi bio isti bez toga”, objasnila je gospođa Banić.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare