Nestali ovčar vratio se kući s dirljivom porukom na ogrlici

Nestali ovčar vratio se kući s dirljivom porukom na ogrlici koja je dokazala vlasnicima kakvog divnog psa imaju.

Kada je obiteljski pas ovčar, Louie, nestao njegovi su se vlasnici jako zabrinuli. Louie je živio sa svojim vlasnicima Peterom i Francie Diver na farmi na Novom Zelandu. Kada je bio mlađi često je znao otići od kuće. No, Louie sada ima čak 12 godina te zbog artritisa ne može ići jako daleko od kuće.

Kada je Marolyn Diver došla posjetiti svoje roditelje, saznala je da su jako zabrinuti. Louie je nestao. Bojali su se da je odlutao i zaboravio put kući.

Na svu sreću, Louie se vratio do kraja dana. Bio je iscrpljen te je šepao. Odmah se izvalio pred kućna vrata.

No, što je radio cijeli dan? To bi se zasigurno njegovi vlasnici i do danas pitali da nije bilo poruke na ogrlici njihovog psa.

Poruka je bila napisana na komadu kartona i zavezana za Louijevu ogrlicu. Na njoj je pisalo: „Louie je heroj dana. Doveo me je do Maddy koja je zapela pod hrpom drva. Bravo. Rob“.

Nakon što im je susjed Rob ispričao cijelu priču, Peter i Francie su saznali da je Louie pravi heroj.

Dogodilo se slijedeće:

Rob nije mogao pronaći svog psa, Maddy, prije nego je krenuo iz kuće. Kada se vratio kući, tamo je bio Louie koji je uporno vukao Roba za sobom.

Louie je tada odveo Roba do Maddy koja je zapela ispod hrpe drva.

„Rob kaže da je 100 posto siguran da je Louie znao što radi te da je samo htio dovesti Roba do Maddy“, rekla je Marolyn.

„Bio je jako energičan kada mi je pokazivao gdje je Maddy u hrpi“, objasnio je Rob, „Zapela je u rupi te se nije mogla izbaviti“.

Dok je Rob pokušavao maknuti drva, Louie je kopao zemlju te je zubima vukao grane. Kada je Maddy bila na sigurnom, Rob je odlučio poslati Louija kući s porukom objašnjenja.

„On je tako star da jedva hoda“, rekao je Rob koji je ostao oduševljen predanošću koju je Louie pokazao.

Zaista je pravi heroj.

Ponekad zaboravimo koliko životinje mogu voljeti i koliko im je stalo do drugih. No, ovaj nam je ovčar pokazao i dokazao da količina ljubavi ne ovisi o godinama. Čak ni pasjim.