Foto: Mercury via Mirror.co.uk

Nestrpljiva vozačica je u želji da što prije zaobiđe pogrebnu procesiju, prerano skrenula te udarila u konje od kojih je jedan tragično završio.

Ovih dana sve je ubrzano. Čini se da nitko nema vremena za čekanje. No takav životni stil može biti jako opasan. Nestrpljiva je vozačica u Engleskoj to naučila na teži način kada je pokušala presjeći pogrebnu procesiju u kojoj su sudjelovali konji. Njezina je užurbanost završila tragedijom.

Obitelj Elizabeth Maureen Moris je izgubila svoju majku i baku zbog raka. Nakon tužnog oproštaja željeli su joj dati što bolji ukop.

Elizabeth je izrazila nekoliko želja za ukop prije nego je preminula. Kako bi ispoštovali njezine želje, obitelj je unajmila kočiju s konjima kako bi bila na početku procesije.

„Naša je baka uvijek govorila da želi imati konje na svom ukopu tako da smo sretni što smo mogli ispuniti njezinu želju“, rekao je član obitelji.

Na žalost, jedna je nestrpljiva vozačica bila u žurbi i nije htjela zapeti iza procesije. Dogodilo se nešto užasno.

U želji da što prije zaobiđe procesiju, vozačica je prerano skrenula te je u procesu udarila u konje na čelu procesije. Dva konja i 58-godišnji vozač kočije bačeni su u zrak.

Vozač je zadobio manje ozlijede. No njegovo se srce slomilo kada je vidio što se dogodilo njegovim konjima. Jedan od konja, Will, bio je u tako lošem stanju da je morao biti uspavan na mjestu događaja.

Taj je događaj bio vrlo traumatičan i za ožalošćenu obitelj.

„Vrlo je teško objasniti užas onoga što smo vidjeli taj dan. Jako smo voljeli moju baku“, rekla je unuka, Kirsty Thomas, „Sama je isplanirala svoj ukop prije dvije godine te je do tog treba bio divan. Taj događaj donio je tugu gotovo jednaku danu kada je preminula.“

Ono što je trebao biti predivan oproštaj pretvorilo se u tragediju. Sve zbog nestrpljivosti jedne vozačice.

„Naš je djed bio jako ponosan i onda je morao gledati kako se to događa na ukopu njegove supruge“, rekao je drugi član obitelji.

Ovo je samo podsjetnik kako opasno može biti neprestano žuriti. Molimo se da će ova tragedija potaknuti druge da uspore. Ne samo na cesti, nego i u životu. Uvijek postoji rizik da će užurbanost dovesti do tragedije ili ćete zbog užurbanosti propustiti mnogo lijepih stvari.

Bog nas podsjeća da trebamo usporiti i vjerovati u Njega. „Prestanite i znajte da sam ja Bog“ (Psalmi 46,10).