Netko tko ovo čita treba Isusov dodir

Netko tko ovo čita treba Isusov dodir. Kad je Gospodin služio ovdje na zemlji, išao je okolo iscjeljujući i obnavljajući povrijeđene i ojađene svojim dodirom. Kad je dotaknuo Petrovu punicu, “pusti je groznica”.

Dotaknuo je lijes mrtvog dječaka i dijete se vratilo u život. Dotaknuo je oči slijepih i oni su progledali. Dotaknuo je uho gluhog te je iznenada mogao čuti. Roditelji su mu dovodili djecu “da ih se dotakne”. Njegov nježan dodir sve je mijenjao. Mnogi su dovodili svoje bolesne i slabe i on se nije žurio nego je pružio ruku i sve ih dotaknuo i iscijelio.

Gospodine Isuse, trebam Tvoj dodir

Ako doista prisno poznajete Gospodina, upoznali ste i osjetili dodir njegove ruke. U vrijeme osamljenosti, obeshrabrenja, zbunjenosti, velike boli i neizvjesnosti, zavapili ste iz dubine svoje duše: “Gospodine Isuse, trebam tvoj dodir! Trebam osjećaj tvoje nazočnosti! Dođi, Isuse, i dotakni moju žednu dušu!”

Neki trebaju Isusov dodir na svome umu. Sotona dolazi s opakim poglavarstvima da muče i opterećuju um užasnim mislima, mislima nevjere, mislima koje nisu slične Kristu, mislima straha, mislima nedostojnosti, mislima Božjeg nezadovoljstva.

Iskreni vjernici će vam reći da su iskusili takve napade na svoj um. Sotona je odlučio uništiti našu vjeru i oslanjanje na Gospodina.

VIDI OVO: Osjetite li Isusov dodir u svom životu? Priča ove majke će vas ostaviti u suzama!

Isusov dodir je odgovor na naše vapaje

U Pismu je Isusov dodir dolazio u odgovoru na vapaj. Ne postoji dokaz da je ikada ignorirao ili odbio takav vapaj. I on neće zanemariti ni vaš vapaj nego će milosrdno odgovoriti na vašu potrebu. U Mateju 8 čitamo o gubavcu koji je došao k njemu govoreći: “‘Gospodine, ako hoćeš, možeš me ozdraviti.’ Tada Isus pruži ruku i dotače ga se govoreći: ‘Hoću. Ozdravi!’ I odmah bi izliječena njegova guba.”

Nađite danas mjesto gdje ćete moći biti nasamo s Isusom i recite mu isto kao i gubavac: “Gospodine, ti možeš, očisti me!” Zatim čekajte da vas on, koji ne gleda tko je tko, dotakne i iscijeli u umu, tijelu, duši i duhu. Ruka Gospodnja ispružena je prema vama, ali on čeka na onaj vapaj potrebe, vapaj za pomoći koji je vapaj očekivanja.

VIDI OVO: Što Isusov dodir čini na našem životu?

“Egipćani su s nama postupali loše; tlačili su nas i nametnuli nam teško ropstvo. Vapili smo Jahvi, Bogu otaca svojih. Jahve je čuo vapaj naš; vidje naš jad, našu nevolju i našu muku. Iz Egipta nas izvede Jahve moćnom rukom i ispruženom mišicom, velikom strahotom, znakovima i čudesima. I dovede nas na ovo mjesto i dade nam ovu zemlju, zemlju kojom teče med i mlijeko” (Pnz 26,6-9).

Autor: David Wilkerson