Ne gubi nadu: Nije gotovo dok Bog ne kaže da je gotovo

Ne gubi nadu: nije gotovo dok Bog ne kaže da je gotovo. Koliko god stvari izgledale loše, On sve može izvesti na dobro.

U što polažete nadu? Ne polažite nadu u ljude – oni će vas razočarati. Ne polažite nadu u tehnologiju. Ne polažite nadu u bilo kakva ljudska rješenja. Ne polažite nadu u novac, on će vam propasti. Novac će vas razočarati. Vjerujte u Isusa Krista i nećete izgubiti nadu.

Kada stvari ne izgledaju najbolje …

Možda se ne osjećate najbolje. Možda vam je liječnik dao loše izvješće. Možda gubite ili ste izgubili posao. Vaš brak može biti u problemima. U obitelji možete imati ovisnika. Možda su vaše financije loše. Kad se nađete u beznadnoj situaciji, sjetite se da vas Bog nije napustio. To što stvari nisu ispale onako kako ste planirali, ne znači da Bog nije na djelu. Bez obzira na to kakva je vaša situacija, Bog vas nije napustio.

Dobro vam je poznato kad se Ezekiel našao u “dolini kostiju”. Bog je rekao Ezekielu da prorokuje suhim kostima.

“Ovako govori Jahve Gospod ovim kostima: ‘Evo, duh ću svoj udahnuti u vas i oživjet ćete!'” (Ezekiel 37, 5)

I svi znamo što se dogodilo. Bog je govorio Ezekielu da, bez obzira na to što je Izrael učinio, On ima posljednju riječ! Nije bilo gotovo, jer Bog nije rekao da je gotovo!

Nije gotovo dok Bog ne kaže da je gotovo

Sljedeći put kad se obeshrabrite, počnite slaviti Boga za sve što je dosad učinio u vašem životu i za sve što će učiniti. Osjećate se tako beznadno, jer vas đavao očajnički želi zaustaviti. Zato samo hvalite Boga za sve: i dobro i loše. Đavao ne zna što učiniti s Božjim djetetom koje ga može pobijediti. S Bogom uvijek pobjeđujemo! On je veći, jači, moćniji!

Nije vaš posao dokučiti kako će Bog to pružiti – vaš je posao tražiti. Biblija nam kaže: “Nemate jer ne tražite” (Jakovljeva 4, 2). Manje brinite, a tražite više.

“Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati?” (Rimljanima 8, 32)

Ako je Bog riješio vaš najveći problem – poslao Isusa da umre za vaše grijehe i spasi vas, ne mislite li da vas voli dovoljno da vam pomogne u svemu? Ne postoji područje vašeg života koje Boga ne zanima. On već zna što trebate, ali i dalje želi da to tražite od Njega. Umjesto da brinete, molite o svemu.

Ne znamo koliko nam je vremena ostalo ovdje na zemlji, ali to ne znači da trebamo živjeti bez nade. Da biste živjeli s nadom usred krize, poput globalne pandemije, morate promijeniti svoju perspektivu. Morate živjeti u svjetlu vječnosti.

Jednog dana, kad sretnete Isusa na nebu, završit će sve vaše boli, bolesti, brige, tuga, stres. Evo čemu se morate veseliti:

“I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer – prijašnje uminu.” (Otkrivenje 21, 4)

Ne znamo što donosi budućnost, ali znamo Tko nosi budućnost. Bog će dati svoj savršen trenutak, jer je suveren. Neka vas Njegov mir ispuni! Vaš prvi poziv je biti štovatelj živoga Boga i ambasador Njegova Kraljevstva! Mnogi će vam potvrditi da blagoslovi dolaze nakon najmračnijih oluja. Izdržite i vi još malo, vjerujući svom Bogu!

PROČITAJTE JOŠ: