Ako ste obeshrabreni, ova molitva vam može pomoći

Ako ste obeshrabreni, ova molitva vam može pomoći
Foto: Unsplash

Ako ste obeshrabreni, molite Boga da vas podsjeti kako se savršeno brinuo za vas u prošlosti i da vas oslobodi straha od budućnosti.

Obeshrabrenje je nešto s čime se često borimo. Dovoljna je samo jedna loša vijest da vas obeshrabri. Možda se i danas borite s obeshrabrenjem. Želite biti zadovoljni, ali brine vas da vaše potrebe neće biti zadovoljene.

Postajemo plašljivi i pesimistični kada život ne ide onako kako smo se nadali ili planirali. Zaboravljamo Božju vjernost u prošlim danima i gubimo nadu u Njega za budućnost.

Kako stati tome na kraj? Prije svega, svatko bi trebao početi gledati na stvari kroz objektiv zahvalnosti, umjesto nezadovoljstva. Koristeći Božju riječ kao predložak, molimo Boga da nas podsjeti kako se savršeno brinuo za nas u prošlosti i da će vjerno nastaviti ispunjavati naše potrebe za sva vremena.

VIDI OVO: Danas budite hrabri: Bog prolazi s vama kroz sve

Ako se danas borite s obeshrabrenjem, naredni stihovi u Tužaljkama 3, 22-24 podsjetit će vas kakav je naš Bog.

Dobrota Jahvina nije nestala, milosrđe njegovo nije presušilo. Oni se obnavljaju svako jutro: tvoja je vjernost velika! “Jahve je dio moj”, veli mi duša, “i zato se u njega pouzdajem”.

Molitva u nastavku također vam može pomoći.

Nebeski Oče, zahvaljujemo Ti na Tvojoj ljubavi i na Tvojoj neumoljivoj milosti. Pomozi nam da se sjetimo svih blagoslova kada nas iskušava očaj. Podsjeti nas na Tvoju prijašnju vjernost kako bi se naša srca ispunila zahvalnošću i nadom, umjesto nezadovoljstvom i strahom.

Zbog Isusove žrtve na križu, mi koji smo bili nevjerni, postali smo Tvoja djeca po vjeri u sve što je On učinio! Nemamo Ti što ponuditi, a ipak nam pružaš obilje! Oprošteno nam je i oslobođeni smo krivice, ne zbog naših dobrih djela, već samo zbog Tvoje milosti! Budući da smo Tvoji, imamo nadu za budućnost.

Oče, poznato Ti je da se ponekad borimo s obeshrabrenjem. Znaš koliko smo umorni od briga. Znaš koliko nam u srcu bude teško. Znaš koliko vapimo za oslobođenjem.

Molimo Te, utješi nas. Izbavi nas od neprijateljevih otrovnih strijela koje žele poljuljati našu vjeru i nadu. Budi naš Utješitelj, naše skrovište. Podigni teret s naše duše, jer znamo da Tebi ništa nije teško. Neka obeshrabreni i depresivni hvale Tvoje ime. Ukloni tugu i svaku tamu svjetlom Tvoje ljubavi. Neka nam danas bude dovoljna Tvoja milost. Ti si naš život. U svakoj slabosti, Ti si jak. Ojačaj sve koji su slabi. Drži nas za ruku. Nosi nas, ako treba. Iscijeli nas i vrati svima nadu.

Bože, znaš krajnji rezultat naših života i to je uvijek dobro. Koristiš teškoće da oblikuješ svoj narod. Molimo Te, Oče, neka Te svi obeshrabreni vide u ovome danu, ali i svaki dan. U Isusovo ime, amen!