Nije htio napustiti svoju ženu u požaru i poginuo je s njom

Suprug nije htio napustiti svoju ženu u požaru njihove kuće i poginuo je s njom.

Strašan događaj zbio se u četvrtak 10. studenog u državi Missouri. Stariji par iz New Mellea, Kenneth i Phyllis Zerr, poginuli su u požaru u svojoj kući.

Šef lokalne vatrogasne službe Dan Casey rekao je da je priča nešto poput “tragične ljubavne priče”. Kenneth (84) je mogao izaći i na sigurnom čekati da vatrogasci stignu, ali je odlučio ostati pored svoje nepokretne supruge.

Vjeran supruzi

Phyllis Zerr koristila je invalidska kolica. Bila je u kupaonici pored spavaće sobe kada je požar izbio. Nažalost, pala je na pod, a suprug je nije uspio podići. Kenneth je pozvao vatrogasce, otvorio ulazna vrata i potom se vratio svojoj ženi.

“Policajac je pokušao natjerati mog tatu da napusti kuću, ali on je rekao ‘Neću ostaviti svoju ženu’ i ostao je s njom do samog kraja”, rekao je njihov sin Andy Zerr.

Pokušaji da se žena, također 84-godišnjakinja, ponovno stavi u invalidska kolica i napusti kuću propali su kada se pod spavaće sobe urušio, presjekavši paru put za bijeg. Kenneth je stavio mokre ručnike ispod vrata kupaonice nadajući se da će zaustaviti dim.

Po dolasku, vatrogasci su unutra zatekli guste oblake crnog dima. Operacija spašavanja bila je otežana zbog urušenog poda.

Kad su nakon duge potrage napokon pronašli bračni par, već su bili zagušeni dimom.

U nastavku pogledajte više o ovom događaju.

“Ovo je veliki udarac za našu malu zajednicu. Sve ekipe koje su bile na licu mjesta učinile su sve kako bi ih spasili”, stoji u objavi objavljenoj na profilu vatrogasne postrojbe New Melle na Facebooku.

“Voljeli su biti zajedno. Voljeli su život”

Supružnici su u rujnu proslavili 63 godine braka. Bili su pobožni katolici i godinama su radili u župi u New Melleu. U kući u kojoj je izbio požar živjeli su 18 godina.

Imali su troje djece, šestero unučadi i nekoliko praunučadi.

“Voljeli su putovati, voljeli su biti zajedno. Voljeli su život”, rekao je sin Andy.

“Moj otac je radije ostao s njom nego da spasi vlastiti život”, dodao je. “Uvijek su živjeli jedno za drugo. Volio bih da je moj brak kao njihov.”

NAJNOVIJE!