TEŠKO JE ČEKATI, ALI SE ISPLATI: Zašto nikada nije kasno za ljubav?

Bog je dobar prema nama kada čekamo na njega. On nas nikada neće ostaviti ni zaboraviti.

Teško je čekati, ali se isplati. C. S. Lewis je bio neoženjen najveći dio svog života. Predavao je u Oxfordu i Cambridgu a u slobodno je vrijeme pisao knjige. Neka od njegovih djela spadaju među najbolju kršćansku literaturu na svijetu.

A onda kad se već približavao mirovini, upoznao je jednu ženu i oženio se. Njihova ljubav tijekom tri kratke godine bila je velika. Zamisli što bi svijet izgubio da se C. S. Lewis ranije oženio osobom koju Bog nije izabrao za njega.

Kada sam ja diplomirala, mnogi od mojih kolega s fakulteta stupali su pred oltar. Ja međutim nisam ni imala izgleda za to. Tek nakon tri godine sam srela svog budućeg supruga. Ali dok sam čekala, naučila sam mnogo o vjernosti koju Bog ima prema meni kao pojedincu. Razvila sam darove služenja koje i danas koristim. Naučila sam kuhati. Stekla sam mnoga prijateljstva. Putovala sam. Uživala sam. Plakala sam. Ponekad sam bila i obeshrabrena. Naučila sam da me Bog ljubi baš na način iu situacijama gdje mi je ljubav bila potrebna.

Moj brak je sada ispunjen radošću. Ne osjećam se kao da sam čekajući izgubila godine. Ne osjećam ni da se moje nadarenosti guše u braku. Takva je Božja matematika. Dok sam bila zauzeta kao sama, Bog je radio s mojim budućim suprugom i učinio ga takvim da me može voljeti baš onako kako je to meni potrebno i da može primiti ljubav koju mu ja mogu dati. Nikada nisam posumnjala da moj muž nije najbolji muž za mene. Godine koje sam provela sama nikada ne priželjkujem niti oplakujem. Bog je dobar prema nama kada čekamo na njega. On nas nikada neće ostaviti ni zaboraviti.

NAJNOVIJE!