Nisi ti sam u svojim kušnjama

Nisi ti sam u svojim kušnjama, prijatelju moj. Ako si kušan, i ja sam. Ako sam ja testiran, i ti si. I drugi su prolijevali suze nad istim stvarima koje tebi stvaraju jad.

Bitka koju ti vodiš nije određena samo za tvoj život. Ona se iznova i iznova vodi na mnogim bojišnicama ljudskih duša. Neki su izgubili. Drugi su pobijedili, a ako su oni pobijedili, i ti možeš.

Velik broj kušnji života stoji na nepotrebnom nedostatku vjere. Srce postaje ucviljeno, a duša besplodna i osamljena. Bolesna sumnja počinje probijati um i ulazi strah da će zdravlje iznevjeriti i korisnost prestati.

VIDI OVO: Blagoslov koji uključuje obilje radosti, čak i usred kušnji

Za mene su to lukavije i opasnije kušnje nego kad se borite da nešto krivo učinite. To je nevidljiv neprijatelji koji vas užasava više od vidljiva. Očekivanje bitke često je gore od same bitke.

Pretpostavimo da se moramo suočiti s budućnošću s jednim takvim apsolutnim uvjerenjem da nikada nećemo pasti, da nam se nikakvo zlo i bol neće približiti i da možemo postati neovisni o bilo kakvoj Božjoj pomoći!

Kako bi samouvjereno bilo naše hodanje! Kakvo slatko pouzdanje preplavljuje našu dušu kad konačno predamo Bogu sve naše strahove u vezi s budućnošću!

Autor: Charles S. Price