Nisu htjeli djetetu odrediti spol – sada je s 4 godine odlučio što želi biti

Roditelji nisu htjeli odrediti djetetu spol dok on sam ne bude odlučio što želi biti. Ovakvo ”moderno roditeljstvo” čini se nanosi teške posljedice djeci. 

Dr. Kyl Myers i njezin suprug Brent prije četiri godine su dobili dijete. Odlučili su da mu neće odrediti spol po porođaju.

Dali su mu ime Zoomer, nisu otkrivali njegove genitalije ljudima koji to ne trebaju znati i odlučili su pustiti da se njihovo dijete, kad poraste, samo izjasni je li muško ili žensko.

“Koristili smo rodno neutralne zamjenice sve dok nam dijete samo nije moglo reći što mu/joj najbolje odgovara. Zoomer i dalje uči i istražuje spol bez stereotipnih očekivanja ili ograničenja”, kaže Myers.

U članku za Time je objasnila: “Zoomer razumije da neke djevojke imaju penis, a neki dječaci vulve. Također zna da neka djeca imaju vulve i testise. Jasno mu je i da neki očevi mogu zatrudnjeti. Kad lik u dječjoj emisiji kaže ‘Zdravo, dječaci i djevojčice!’ Zoomer dodaje: ‘I nebinarni prijatelji!'”

VIDI OVO: Bog je stvorio muško i žensko – učite vašu djecu da uživaju u svojoj spolnosti

Dr. Kyl vjeruje da je spol odluka pojedinca, a ne nešto što je određeno rođenjem. Zoomer se oko četvrtog rođendana počeo opisivati dječakom, ali preferira rodno neutralne izraze kao što su “dijete” ili “braća” umjesto “brat i sestra”.

“Zoomer odjeću i igračke bira prema onome što voli i želi, a pritom ne obraća pažnju na rodne granice koje su stvorili marketinški timovi”, pojasnila je Kyl te dodala da postoje primjeri uznemiravanja putem interneta i neugodnih komentara od strane nepoznatih ljudi, ali većina ih ipak podržava, prenosi Index.

Kyl vodi blog putem kojeg pruža izvore informacija o rodno kreativnom roditeljstvu za odrasle i djecu.