NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeNitko ga nije htio povesti na maturalnu zabavu, a onda je uskočila...

Nitko ga nije htio povesti na maturalnu zabavu, a onda je uskočila njegova sestra

Nitko nije htio povesti na maturalnu zabavu slijepog mladića s autizmom, no sestra je uskočila kako bi provela vrijeme s njim.

Sjećate li se svoje maturalne zabave? To je jedna od onih večeri kojima se obilježava kraj jednog razdoblja. To je također i početak odrastanja. Večer je to zabave, šminke, plesa, odjeće i slobode. No, što se dogodi ako nitko ne želi s vama na maturalnu jer ste drugačiji? Kada nitko nije htio ići na maturalnu s njezinim bratom blizancem s posebnim potrebama, ova je sestra uskočila. 

Carlos Colon označio je maturalnu zabavu u svom kalendaru. Nije ju mogao dočekati, ali nije imao s kime ići. Nitko nije htio voditi sa sobom slijepca s autizmom. 

Kada je njegova sestra Brianna čula da njezin divni brat nema partnericu za maturalnu, ona je odlučila uskočiti. Nije mogla dopustiti da njezin brat propusti tako važan događaj. Brianna je znala da je on već toliko toga propustio zbog poteškoća koje je zadobio prilikom poroda. 

Zbog krvarenja na mozgu je ostao slijep

Brianna i Carlos rođeni su u 24. tjednu trudnoće. Oboje su bili jako maleni, ali se Carlos morao više boriti da preživi. Imao je krvarenje na mozgu te je prvih 5 mjeseci svog života proveo u bolnici. Zbog krvarenja na mozgu je ostao slijep. Kasnije mu je dijagnosticiran autizam zbog kojeg se jako teško socijalizira i teško komunicira. No, samo zato što je drugačiji to ne znači da ne želi činiti sve isto kao drugi tinejdžeri. 

Brianna je nazvala mamu s fakulteta te je zatražila njezinu podršku. 

„Brianna mi je prišla i rekla da ne razumije zašto on ne bi išao na maturalnu? Ako je slijep i ima autizam ne znači da mora biti kod kuće“, rekla je njihova majka. Brianna je doputovala s fakulteta i pitala svog brata da idu zajedno na maturalnu zabavu. 

VIDI OVO: Majka je izrazila želju da netko izvede njezinu kćer na maturalnu zabavu, a tada se on pojavio

„Ako je slijep i ima autizam ne znači da se ne može zabavljati. Drago mi je što je to iskusio, puno je plesao tako da mi je jako drago što je išao na maturalnu“, rekla je Brianna. 

To je i za nju bila posebna večer jer je njezina maturalna zabava otkazana zbog pandemije. No, dobila je priliku uživati sa svojim bratom i ići na maturalnu zabavu. 

Carlos had the time of his life at his high school prom!

Objavljuje Boston 25 NewsUtorak, 22. lipnja 2021.

„Drago mi je što sam to iskusila s njim koga jako puno volim“, rekla je Brianna. Ona je zaista divna osoba ispunjena dobrotom, suosjećanjem, zahvalnošću i Isusom. 

„(…) nikakvo suparništvo ni umišljenost, nego – u poniznosti jedni druge smatrajte višima od sebe; ne starajte se samo svaki za svoje, nego i za ono što se tiče drugih!“ (Filipljanima 2,3-4).