Njemačka ima najmanju stopu smrtnosti od korone: Svi se pitaju kako, a evo i odgovora

U Njemačkoj je od koronavirusa do sada zaraženo više od 14 tisuća osoba, a smrtnost je manja u odnosu na sve ostale zemlje. Ukupno je 44 preminulih u Njemačkoj, što predstavlja značajno odstupanje od većine država. 

Stopa smrtnosti je tako u Njemačkoj daleko ispod jedan posto, dok je u nekim državama poput Italije gotovo osam posto, a u većini država je značajno iznad tri posto. Kako je moguće da se brojke u Njemačkoj značajno razlikuju od ostatka svijeta?

Richard Pebody iz Svjetske zdravstvene organizacije kaže da se vjerojatno radi o kombinaciji različitih čimbenika. Znanstvenici tvrde da je tajna u tome što je u Njemačkoj znatno veća dostupnost kreveta na intenzivnoj njezi, piše Daily Mail.

Pacijenti se zbog broja kreveta u Njemačkoj mogu brzo oporaviti

Njemačka trenutno ima 25.000 kreveta za pacijente s respiratornim problemima na intenzivnoj njezi, što znači da pacijenti imaju priliku brzo se oporaviti. Vlada je najavila kako će u narednim tjednima udvostručiti taj broj, a hoteli i velike dvorane bit će prenamijenjene u bolnice.

VIDI OVO: U Italiji od koronavirusa najviše umiru ljudi ove životne dobi

Za usporedbu, Francuska ima 7000 kreveta za intenzivnu njegu, a Italija 5000, dok ih je u Velikoj Britaniji 4000. Velika Britanija zanimljivo ima 5000 respiratora, dok ih Njemačka ima 25.000.

Financial Times piše kako Njemačka ima najviše kreveta za intenzivnu njegu, a na tablici koju su objavili i Hrvatska dobro stoji u odnosu na ostale europske države.

Direktor Instituta za virologiju u Berlinu, Christian Drosten, kaže da je tajna i u tome što su odlučili raditi rana testiranja. Njemačka ima i mrežu neovisnih laboratorija, od kojih su mnogi počeli testiranja već u siječnju, kad je broj slučajeva još bio vrlo nizak, prenosi Direktno.

U Italiji je do sada umrlo više od 4 tisuće oboljelih ljudi, a jučer je u samo jednom danu život izgubilo 627 osoba.

NAJNOVIJE!