Nosio je njezinu sliku u novčaniku 78 godina … I napokon ju je pronašao!

Ovaj čovjek je nosio sliku mlade djevojke u novčaniku 78 godina … I napokon ju je pronašao!

Rey Pye (99) dolazi iz Burry Porta, grada u jugozapadnom Walesu. Tijekom Drugog svjetskog rata služio je kao vojnik. Radio je kao vozač, prevozio sapere, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva.

Susret s 14-godišnjom djevojčicom

U lipnju 1944. prolazio je kroz Normandiju. Jedne noći njegov se konvoj zaustavio u Vrignyu u Francuskoj. Jedini obrok koji je imao bio je komad kruha s pekmezom i konzerva sardina. Dok je Rey večerao, djevojčica je zurila u njega. 21-godišnjak je s njom podijelio obrok. Huguette ga je uzela i otišla pojesti u tajnosti. Kad se Pye probudio sljedećeg jutra, pronašao je mlijeko na stolu i sliku s porukom ispisanom na poleđini. Čovjek je 78 godina držao fotografiju u novčaniku.

Stari je gospodin posjetio Normandiju prije 20 godina. Pokušao je pronaći Huguette, nažalost bez uspjeha. Slučajno je čovjekovu priču čuo Paul Cook, volonter iz udruge “Taxi Charity for Military Veterans”, koja organizira besplatna putovanja za veterane u Francusku, Belgiju i Nizozemsku. Paul je na društvenim mrežama napisao da traži ženu koju je 99-godišnji Rey upoznao prije nekoliko desetljeća. Ovaj put potraga je bila uspješna. Huguette je pronađena. 92-godišnjakinja živi u Francuskoj.

Par se upoznao u studenom 2022.

“Ostarili smo, ali smo još uvijek isti”, rekla je Huguette.

Pey je zahvalio svima na pomoći i angažmanu.

“Sjećanje na moj vrlo kratki susret s tom mladom djevojkom ostat će u meni zauvijek. U najmračnijim vremenima, ono malo ljudske interakcije ostavilo je traga u mom životu. Nosio sam njezinu sliku u novčaniku 78 godina, uvijek se nadajući da ćemo se ponovno sresti.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Taxi Charity (@taxicharity)

Paul Cook, koji je pomogao 99-godišnjaku pronaći prijatelja, rekao je da je to poput priče iz holivudskog filma.

“Nema riječi kojima bih opisao koliko sam uzbuđen što je Rey pronašao Huguette. To je poput holivudskog filma i ne bi me iznenadilo da ova prekrasna priča bude pretočena u film”, dodao je Cook.