Na što trošimo novac koji nam je Bog povjerio?

“Oni koji siju u suzama, žet će u pjesmi. Tko je išao hodeći i plačući, noseći sjeme sjetveno, doći će dolazeći u pjesmi, noseći snoplje svoje.” (Psalam 126,5-6)

U 126. psalmu sinovi Izraelovi podsjećaju se na svoj povratak u zemlju nakon babilonskog sužanjstva. Bilo im je kao u svijetu snova – puno smijeha i pjesme. Čak su i njihovi neznabožački susjedi govorili o velikim stvarima koje je Gospodin učinio za svoj narod.

Sad kad su ponovno bili u svojoj zemlji, trebali su početi sa sjetvom. Ali pritom je nastao problem. Sa sobom su donijeli samo ograničenu količinu zrnja. Mogli su ga upotrijebiti za hranu. Na kraju krajeva, na poljima nije bilo nikakvog uroda njima za žetvu. Ili su to zrnje mogli upotrijebiti za sjeme i posijati ga u zemlju u nadi da će u nadolazećim danima uslijediti obilna žetva. Ako odluče većinu upotrijebiti za sjeme, to će značiti da će do žetve živjeti skromno i požrtvovno. Odlučili su se za ovo drugo rješenje.

VIDI OVO: 3 načina kako koristiti novac za Boga

Kad bi poljodjelac otišao u svoje polje, zagrabio rukama sjeme i naširoko ga posijao po uzoranoj zemlji, niz lice bi mu potekle suze od pomisli na oskudicu koju će do sljedeće žetve trpjeti on i njegova obitelj.

Ali kasnije, kad bi polja rodila zlatnim žitom, njegove bi se suze pretvorile u radost dok bi sazrele snopove odnosio u žitnicu. Sve žrtve koje su njegovi ukućani podnijeli, bogato bi bile nagrađene.

Ovo možemo povezati s time kako mi upravljamo materijalnim dobrima. Gospodin je svakome od nas povjerio ograničeni iznos novca. Možemo ga potrošiti na ugađanje samima sebi, kupujući što god naše srce poželi. Ili požrtvovnim življenjem možemo investirati u djelo Gospodnje – u strane misije, kršćansku literaturu, kršćanske medije, mjesnu crkvu i mnoge druge aktivnosti vezane uz širenje evanđelja. To će značiti odabrati umjeren standard življenja tako da sve što je iznad onog prijeko potrebnog odlazi za djelo Gospodnje. Značit će i život s ograničenim budžetom tako da duše ne propadaju u oskudici evanđelja.

VIDI OVO: 8 načina kako se pouzdati u Boga kada nemate novaca

Nijedna od ovih žrtava neće biti vrijedna spomena kad dođe vrijeme žetve, kad budemo vidjeli muškarce i žene u nebu kao rezultat svog požrtvovnog življenja. Jedna osoba spašena od pakla da bi postala štovatelj Jaganjca Božjeg za svu vječnost vrijedi svake naše sadašnje žrtve.

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com