Novorođenče preminulo u očevim rukama nakon krštenja

Novorođenče je živjelo samo 24 sata, ali je u to vrijeme imalo velik utjecaj na svoje roditelje. Preminulo je u očevim rukama nakon krštenja.

Stefan i Chelby su bili svjesni da nikada neće moći upoznati svog sina. Naime, na ultrazvuku u 20-om tjednu trudnoće liječnici su im rekli da dječak nije imao bubrege te da u posteljici nije više bilo amnionske tekućine. 

No Bog je imao drugačiji plan te im je dao dodatno vrijeme koje su uspjeli provesti sa svojim sinom prije nego je preminuo. 

„Pomišljali smo na najgore, ali on je izdržao još 3 mjeseca”, rekao je Stefan, „Liječnici su bili šokirani što je tako dugo preživio”. 

Joseph Shaw rođen je sedam tjedana ranije hitnim carskim rezom te nije imao bubrege, crijeva ni genitalije, a noge su mu bile spojene. 

Novorođenče preminulo nakon krštenja 1

„Kada sam došao u bolnicu rekli su mi da je od struka na dolje Joseph kao riba”, prisjetio se Stefan. 

No beba je bila živa te je njegov dolazak na svijet ispunio Stefana velikom ljubavlju. 

„Nikada nisam vidio bebu sličnu mome sinu”, rekao je, „Bio je kao sirena, bio je poseban, predivan dječak”. 

VIDI OVO: Trebaju li kršćani krstiti malu djecu?

Josephovo stanje se počelo pogoršavati te su roditelji znali da neće još dugo moći biti s njima. Uz pomoć bolničkog osoblja odlučili su ga krstiti. Bio je toliko slab da su morali pumpati zrak u njega tijekom krštenja kako bi ostao na životu. 

No, ubrzo su se morali oprostiti od svog sina. 

Novorođenče preminulo u očevim rukama nakon krštenja 2

Stefan je rekao: „Stajali smo oko naše čudesne bebe, krstili smo ga u zadnjim trenutcima prije nego smo ga morali pustiti. Dok sam ga držao u rukama uklonili su cijev iz njegovih usta te je preminuo u mom naručju. Bilo je to srceparajuće i jako teško – morali smo pustiti nešto što nam je značilo sve na svijetu”. 

No, ovi roditelji su uspjeli izdržati uz Božju pomoć, utješeni su činjenicom da će jednoga dana moći ponovno vidjeti svog sina. 

„Slijedeći put kada ću te vidjeti, sine, bit će u raju”, napisao je Stefan na Facebooku, „Tata će te uvijek voljeti”. 

Ovaj članak je prvi put objavljen 8. ožujka 2020.

NAJNOVIJE!