Obitelj je dobila znak da je pokojni dječak još s njima

Obitelj je dobila predivnu poruku u bocu da je pokojni dječak na neki način još uvijek s njima. Pronađena je nakon 33 godine.

Zamišljamo ih u sentimentalnim ljubavnim pričama ili gusarskim pustolovinama, ali ova priča o poruci u boci nije romantična ni avanturistička. Međutim, pruža trenutak utjehe jednoj obitelji iz Mississippija!

Dr. Eric i gospođa Melanie Dahl, zajedno sa svojim sinom Chrisom, nedavno su se sastali s Billyjem Mitchellom i Bradom Babbom, radnicima brodogradilišta u Vicksburgu, Mississippi, nakon što su primili vijest da je pronađena poruka stara 33 godine od voljenog člana obitelji.

S 11 godina Brian Dahl je bio student na Sveučilištu Oxford. Njegova sada umirovljena učiteljica, Martha Burnett, zadala je učenicima zadatak da pišu bilješke i pošalju ih na plutanje u začepljenim i voštanim bocama pravo u “Big Muddy”.

Nevjerojatno, Brianova poruka pronađena je više od 33 godine kasnije nekih 400 kilometara od mjesta na kojem je plutala! A priča o njegovoj poruci u boci i tome što je ona značila njegovoj obitelji toliko godina kasnije doista je inspirativna.

Dirljiva priča o poruci u boci

Pronalaženje boce bilo je uzbudljivo za Billyja i Brada, koji su pokušali locirati pisca pisma putem objava na društvenim mrežama. Dr. Dahl je bio u crkvi kada je primio poziv koji ga je obavijestio o objavi na Facebooku.

Inače bi Eric ignorirao zvonjavu telefona. No budući da je te večeri trebao dežurati, odlučio je prihvatiti poziv. On to naziva “božanskom intervencijom”.

Za Erica, Melanie i Chrisa otkriće je bilo puno više od obične cool priče o poruci u boci. Bilo je to nešto puno veće!

Brian Dahl, autor izblijedjelog i poderanog pisma u boci, bio je Ericov i Melanijin sin; bio je Chrisov brat. Brian je umro u dobi od 29 godina 2007. tijekom nesreće u svom domu. Do tada je Brian, strastveni biciklist, već pobijedio rak.

Dakle, ova poruka iz prošlosti došla je kao prekrasan blagoslov Brianovoj obitelji.

Otkriće donosi obiteljski mir

Billy i Brad sigurno nisu imali pojma što će njihov detektivski posao značiti obitelji Dahl. Billy je rekao: “Još uvijek je s njima. Mislim da je to poruka značila kad smo je pronašli. Kako bi njegovi roditelji znali da i on pazi na njih.”

Eric Dahl je rekao: “To je kao nešto u fiktivnom romanu ili nešto što biste vidjeli na TV-u. Vidjeti Brianov rukopis iz vremena kad je imao 11 ili 12 godina – bilo je čudesno. Bio je to dar s visine. Mi smo obitelj koja moli, a to je dio Božje providnosti.”

Događaj je dirnuo sve uključene.

“Daj mi milostivo znak naklonosti svoje,
da vide moji mrzitelji i da se postide,
jer si mi ti, o Jahve, pomogao, ti me utješio.” (Psalam 86, 17)