Strpljenje koje Bog želi da imamo
Foto: Pexels

Strpljenje pokazuje koliko vjerujemo Bogu. Jeste li spremni otpustiti svoja očekivanja za velike i male stvari u svom životu?

Strpljenje, ili nedostatak istoga, utječe na svaki dio našeg života. Na primjer, ako čekate dizalo koje je jako sporo, pritišćete li gumb opet i opet? Ili ako ste zapeli u redu na blagajni, hoćete li strpljivo čekati, ili ćete si mrmljati u bradu kako je organizacija trgovine loša?

Iako naš temperament određuje koliko smo strpljivi, strpljenje koje Bog želi od kršćanina je ono koje daje Duh Sveti (Galaćanima 5, 22-23). Osim Njega, za ljude je prirodno da smo nestrpljivi kada smo frustrirani, ili kada imamo poteškoću.

PROČITAJTE: Kako možemo naučiti biti strpljivi?

Duhovni plodovi strpljenja omogućuju nam da kažemo „Želim odustati od instant zadovoljstva, i čekat ću da mi Bog pruži ono što mi je potrebno“. To je unutarnji mir i povjerenje koje dolazi samo od Boga.

To ne znači da nećete prolaziti kroz stres, ali kada svoja očekivanja predamo Bogu, on će umiriti naša srca i um.

David je ovo znao. Dok je čekao da postane kralj, imao je nekoliko prilika da ubije okrutnog vladara Šaula. Kada je odbio iskoristiti situaciju, David je pokazao koliko je strpljiv i koliko vjeruje u Božju volju. (1. Samuelova 24, 10-11; 1. Samuelova 26, 10-11)

Strpljenje pokazuje koliko vjerujemo Bogu. Jeste li spremni otpustiti svoja očekivanja za velike i male stvari u svom životu? Možete li prihvatiti da je Božji plan i tempo bolji od vašeg vlastitog? Ako je odgovor pozitivan, onda ste na pravom putu da postanete strpljiva osoba.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org