NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeObitelj je spasila vjevericu, a ona im i nakon 8 godina uzvraća...

Obitelj je spasila vjevericu, a ona im i nakon 8 godina uzvraća za to

Obitelj je spasila vjevericu koja je tada bila novorođenče. Osam godina nakon puštanja u prirodno stanište, ona im i dalje uzvraća za to. 

Jednu jadnu obitelj vjeverica napala je velika sova. Kada je obitelj nestala ili uginula, jedan je njezin član ostao. Beba vjeverica preživjela je napad, ali za dlaku. Centar za zaštitu životinja i jedna dobra obitelj odlučili su joj pomoći.  

Nije bilo sigurno hoće li vjeverica preživjeti, no obitelj je odlučila pokušati. 

Većini ljudi je normalna pojava „riješiti“ se vjeverica koje im smetaju u vrtovima budući da im mogu ući u kuću i na tavane te oštetiti mnoge stvari. No, ta je vjeverica pokazala da njezin rod može biti mnogo više od nametnika. 

Dobila je ime Bella, a obitelj Harrison ju je odlučila uzeti sebi i rehabilitirati ju. Obitelj je mislila da će se vjeverica vrlo brzo oporaviti i uskoro otići natrag u šumu, no Bella je imala nešto drugo na pameti. 

Kada je Bella pronađena, bila je toliko mlada da joj oči još nisu bile otvorene – bila je novorođenče. Obitelj Harrison je bila iskusna u radu s vjevericama te je imala i druge vjeverice kod sebe, točnije Larryja, Moe i Curlyja. 

Počeli su hraniti vjeverice i brinuti se za njih s mišlju da će ih uskoro pustiti u šumu. Tako je i bilo sa svim vjevericama osim s jednom – Bellom. 

Bella se na početku činila kao i svaka druga vjeverica. Obitelj se brinula za nju dok nije došao veliki dan – dan puštanja u divljinu. 

Vjeverica se nastavila vraćati obitelji
Snimka zaslona: YouTube

Vjeverica se nastavila vraćati obitelji

Kada je napokon bilo vrijeme da se Bella vrati u svoje prirodno stanište dogodilo se nešto predivno. 

Larry, Moe i Curly su odmah otišli u šumu, spremni za svoj novi život. No, Bella baš i nije bila zainteresirana. 

„Nakon nekoliko dana od puštanja u prirodu, Bella se nastavila vraćati po poslastice“, rekla je obitelj. 

Bella bi došla do obitelji, sjela bi pokraj prozora ili vrata i gledala bi u kuću pitajući se zašto ne može unutra. 

Sada, osam godina kasnije, Bella se još uvijek druži s obitelji kad god dobije priliku. 

Ona dolazi kod obitelji, dobije poslasticu, a onda se sklupča u nečije krilo kako bi malo odspavala. Nije baš kućni ljubimac, ali nije ni divlja životinja. Ona je neovisna, ali ipak previše voli svoju obitelj da bi ju zauvijek napustila. 

Kada joj treba ljubavi, Bella zna gdje će ju pronaći. 

Ne zaboravimo ni mi na one koji su nam ukazali dobrotu.