Odbačena crna pantera
Foto: Instagram

Na internetu sve pitome crne mačke iz šale zovemo „kućne pantere“, no žena u Rusiji ima pravu crnu panteru. 

Žena, koja želi ostati anonimna, podijelila je fotografije svog života s leopardom koji se često naziva i crna pantera. Ta velika mačka zove se Luna te je postala zvijezda interneta. 

Lunina mama bila je dio putujućeg zoološkog vrta kada je rodila. Sedam dana nakon poroda je bez ikakvog razloga odbacila jednu svoju bebu. 

Zoološki se nije mogao brinuti za mladunče bez majke pa su kontaktirali Luninu sadašnju vlasnicu jer se ona bavila rehabilitacijom divljih mačaka. Tako je Luna dobila dom kod svoje nove mame kada je imala samo 8 tjedana. 

Luna je imala neke zdravstvene probleme kada je rođena tako da je njezina nova vlasnica mjesecima morala biti uz nju svaki tren. Luna je sada potpuno odrasla te je jako zdrava, a njezini fanovi na internetu uživaju gledati ju kako uživa u svom novom domu. 

Luna trenutno živi u kući, ali joj se trenutno gradi nastamba vani da ima više mjesta za istraživanje. 

Ona jako voli snijeg te postoje mnoge snimke na kojima veličanstveno trči šumom. 

VIDI OVO: Idu li životinje u nebo?

Crna pantera se sprijateljila s kućnim psom

Samo nekoliko tjedana nakon što je došla u svoj novi dom, njezina vlasnica upoznala ju je s novim prijateljem. Ženskim rotvajlerom Venzom koja je često na snimkama zajedno s Lunom budući da su nerazdvojne. 

„Venza je zapravo mislila da je Luna njezina beba“, rekla je vlasnica, „Čim je vidjela da joj je Luna počela lizati krzno, odmah su postale prijateljice.“ 

Neki su ljudi pitali trebali li Lunu staviti u zoološki vrt, no njezina vlasnica kaže da je ona sretna tu gdje jest. Ne samo to, nego se i Venza toliko vezala za nju da nema smisla odvajati ju. 

„Ona je više od spašene životinje za mene, ona je dio mog srca“, rekla je vlasnica. 

„Imam prijatelje među vlasnicima jako dobrih zooloških te su ju spremni uzeti kad god bude trebalo“, rekla je, „No za sada bih voljela pronaći način da ostane s nama i stvoriti joj uvjete da može biti sretna.“ 

A zaista i izgleda sretno! 

Većinom ne bismo voljeli vidjeti ovako predivna stvorenja da žive bilo gdje osim u divljini, no očito je Luni savršeno točno tamo gdje sada jest!