5 odlika pravog muškarca

Koje su odlike pravog muškarca? Svaka žena u braku želi kvalitetnog muža, jer ulazi u vrlo ozbiljan savez.

Činjenica je da žene traže u muškarcima puno više od mišića i libida. Više od automobila, sportskih vještina i ostalih beznačajnih stvari kojim naše društvo definira muževnost, piše Debra Fileta u članku ”Što žena traži u pobožnom muškarcu”.

Odlike pravog muškarca

Spomenuta autorica u istom članku spominje pet bitnih stvari koje jedan pravi muškarac treba posjedovati.

1. Iskrenost

Više od bilo čega, žene traže otvorenost i iskrenost. Muškarci, vrijeme je da se prestanete pretvarati i postanete  – po pitanju snage, slabosti, borbe kroz koju prolazite. Isto tako, trebate biti iskreni u svojim nadama, snovima i strahovima. Budite ono što jeste, a ne ono što biste htjeli biti, savjetuje autorica.

2. Čistoća

Nesumnjivo je da živimo u svijetu prepunom seksualnih kušnji, no istina je da služimo Bogu koji nam daje pobjedu nad cijelim našim bićem – umom, srcem i tijelom. Prava muževnost proizlazi iz časti i poštovanja prema ženi tako što će reći NE kušnjama. Ona proizlazi iz svjesnosti o slabosti, ali i želji da ih se uspije nadvladati.

PROČITAJTE: 23 kvalitete muškarca za kojeg se vrijedi udati

3. Snaga

Ovdje nije riječ o snazi mišića, već o snazi uma, srca i duha. Riječ je o snazi koje proizlazi iz muškarca koji zna što vjeruje te stoji čvrsto uz vrijednosti koje su ispravne. Snaga je u razdvajanju dobrog od lošeg, želji da se čini dobro, izabire dobro i bude dobar.

4. Suosjećanje

Pravoga muškarca možete prepoznati ako zavirite u njegovo srce. Pokreću li njegovo srce stvari koje pokreću Božje srce? Teži li prema pobjedi nad svojim grijesima? Pravi muškarac je onaj čija djela potvrđuju uvjerenja srca. Žene traže muškarce koji su puni suosjećanja, nježnosti i ljubavi, nekoga u kome će prepoznati Isusovo srce.

5. Poniznost

Pravi muškarac nema potrebu govoriti o tome tko je on, jer to njegov život čini umjesto njegovih riječi. Može ostaviti po strani govor, jer ponizan muškarac je usredotočen na svoj hod. Brz je na slušanju, spor na govoru i ljutnji, jer je svoja ”prava” zamijenio s nesebičnošću, ljubavlju i milosrđem.

Pravi primjer poniznosti pronalazimo u najmuževnijem čovjeku ikad: Isusu. On je stavio svoja prava po strani te učinio Sebe ničim, kako bi postao primjer ljubavi i privrženosti koja ne umire, prema Zaručnici koja je osvojila Njegovo srce. Pravi muškarci žele i čine isto.