Odlučila je otrovati svekrvu, a onda shvatila koliko je pogriješila
Foto: Pixabay

Ovo je priča koju trebaju pročitati sve svekrve i nevjeste. Jedna snaha je odlučila otrovati svoju svekrvu, a kasnije je shvatila koliko je pogriješila.

Nedavno se djevojka zvana Marija udala i otišla da živi kod svog supruga i njegove majke. U vrlo kratkom vremenu Marija je shvatila da se nikako neće uspjeti složiti sa svojom svekrvom.

Njihovo ponašanje je bilo toliko različito, tako da se Marija jako ljutila zbog mnogih svekrvinih navika, na sto je svekrva pak odgovarala kritikom.

Prolazili su dani, prolazili su mjeseci… Marija i njena svekrva nikako nisu prestajale da se raspravljaju i svađaju. Međutim, činjenica da se Marija, shodno starim običajima, dužna pokoravati svekrvi i njenim prohtjevima, dodatno je otežavala situaciju. Zbog svih tih svađa i nesreća u kući muž je strašno patio. Volio je i majku i ženu.

Na kraju Marija više nije imala snage da izdrži lošu narav i ponašanje svoje svekrve, pa je odlučila što prije nešto poduzeti. Otišla je kod očevog dobrog prijatelja, travara koji pravi prodaje razne čajeve. Ispričala mu je cijelu situaciju i pitala bi li on imao za prodati neki otrovni čaj, kako bi ona na taj način riješila problem sa svekrvom.

VIDI OVO: Svekrva je odlučila testirati svoje tri snahe, a rezultati testa nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Travar se malo zamislio i na kraju rekao: Marija, pomoći ću ti da riješiš svoj problem, ali moraš me dobro poslušati i ispuniti ono što ti budem rekao. Dobro, reče ona, učinit ću što god mi kažete”. I ode travar u stražnju sobicu i vrati se nakon par minuta sa mješavinom čajeva.

Reče joj: Možeš koristiti otrov koji brzo djeluje da bi se oslobodila svoje svekrve, međutim, to može izazvati sumnje kod ljudi. Zbog toga sam ti dao dosta čaja koji će polako trovati njen organizam.

Svakog drugog dana pripremi ukusno jelo i stavi pomalo ovih trava u njen obrok. Ipak, moraš paziti da neko ne posumnja na tebe kad ona umre, moraš biti veoma oprezna i promijeniti ponašanje prema njoj, budi ljubazna kao nijedna nevjesta u selu. Nemoj se svađati, poštuj ono što kaže i odnosi se prema njoj kao da je kraljica.

Marija je bila vrlo sretna. Zahvalila je travaru, prijatelju svog oca i požurila kući da što prije započne sa planom ubojstva svekrve. Prolazile su dani, prolazili su tjedni. Marija je svaki drugi dan pravila najbolji ručak i tako posebno začinjeno jelo ljubazno servirala svojoj svekrvi.

VIDI OVO: BOG IMA PLAN ZA VAŠ ODNOS: 4 stvari koje snaha i svekrva trebaju imati na umu

Sjećala se što joj je mudri travar rekao kako da izbjegne sumnju u ljudi, tako da je kontrolirala svoju narav, bila je poslušna prema svojoj svekrvi i ponašala se prema njoj kao prema svojoj majci. Nakon nekoliko tjedana cijela kućna atmosfera je bila izmijenjena.

Marija je naučila kako kontrolirati svoju narav toliko dobro da se čak nikad više nije ljutila niti li je bila nervozna. Nije imala čak ni jedan razlog za to od svoje svekrve tijekom posljednjih šest mjeseci. Svekrva je djelovala puno nježnije, pa se obostrano slaganje zaista primjećivalo. Njezino ponašanje prema Mariji potpuno se promijenilo. Počela je voljeti svoju snahu kao svoju rođenu kćerku.

Bez prestanka je pričala svojoj rodbini i prijateljicama kako je Marija najbolja nevjesta koju bi ikad poželjela. Marija i njena svekrva su se sada tako lijepo slagale, baš kao majka i kćerka. Muž joj je bio vrlo sretan vidjevši što se događa u posljednje vrijeme.

Jednoga dana, Marija je ponovo otišla kod prijatelja travara i ponovo ga zamolila za pomoć: Dragi prijatelju pomagaj, htjela bih zaustaviti trovanje moje svekrve! Ona je postala divna žena i volim je kao svoju majku. Ne želim da umre od otrova koji sam joj davala!

VIDI OVO: 10 stvari koje svekrva želi od svoje snahe

Travar, veliki prijatelj njenog oca samo se nasmiješi i zavrti glavom:
Marija, nemoj ništa brinuti. Nikada ti nisam dao nikakav otrov. Čajevi su bili puni vitamina i samo su poboljšavali njeno zdravlje i raspoloženje. Jedini otrov je bio otrov u tvojim mislima i ponašanju prema njoj, ali ni toga više nema, jer je tvoja ljubav prema njoj sve izmijenila.”

Onako kako vi tretirate sami sebe, tako će vas tretirati i drugi. U Kini kažu: Osoba koja voli druge je osoba koju i drugi vole.