Odlučio je izvršiti samoubojstvo, a onda se pojavio Isus
Foto: Pixabay

Mladi Sikh imenom Sadhu Sundar Singh odlučio je izvršiti samoubojstvo ako ne bude mogao pronaći mir. Molio je: “O Bože, ako te ima, objavi mi se noćas.”

“Jer: Svaki koji zazove ime Gospodnje, bit će spašen.” (Rimljanima 10,13)

Nitko ne može stvarno prizvati ime Gospodnje i ne biti spašen. Ovaj poziv očajničke usrdnosti nikad ne ostaje bez odaziva.

Kad dospijemo do kraja naših snaga, kad napustimo svaku nadu da ćemo spasiti sami sebe, kad se nikuda ne možemo okrenuti – samo gore, ako tada zavapimo Gospodinu iz nevolje, on će čuti i odgovoriti.

Mladi Sikh imenom Sadhu Sundar Singh odlučio je izvršiti samoubojstvo ako ne bude mogao pronaći mir. Molio je: “O Bože, ako te ima, objavi mi se noćas.”

Ako ne dobije odgovor u roku od sedam sati, položit će glavu na željezničke tračnice kad sljedeći vlak bude jurio u grad Lahore.

U ranim jutarnjim satima imao je viziju Isusa kako ulazi u njegovu sobu i govori na hindustanskom: “Molio si da saznaš pravi put. Zašto ne kreneš njime? Ja sam put.”

Odjurio je u sobu svog oca i rekao: “Ja sam kršćanin. Ne mogu služiti nikome osim Isusu. Do dana moje smrti, moj život pripada njemu.”

Nikad nisam upoznao nekoga tko je u svoj ozbiljnosti zazvao ime Gospodnje i ostao neuslišan. Naravno, ima onih koji se mole Gospodinu kad su u škripcu, koji obećaju da će za njega živjeti ako ih oslobodi, a zatim sve brzo zaborave kad pritisak popusti. Ali Bog poznaje njihova srca – on zna da su oni samo oportunisti iz zaklona koji mu nikad nisu iskreno predali svoje srce.

Ostaje činjenica da će se Bog uvijek otkriti onome tko ga ustrajno traži. U zemljama gdje Biblija nije lako dostupna, Bog to može učiniti kroz viziju.

Drugdje može učiniti kroz odlomak Pisma, kroz osobno svjedočanstvo, kroz kršćansku literaturu ili kroz čudesni stjecaj okolnosti. Stoga je zapravo istinito da “onaj koji traži Boga, već ga je našao”. Toliko je to sigurno!

Autor: William MacDonald