Odrađivala je uobičajenu rutu i dostavljala pakete, no tog je dana osjećala kao da joj Bog kuca na srce
Snimka zaslona: Facebook

Zaposlenica tvrtke FedEx, Amanda Riggan, odrađivala je uobičajenu rutu i dostavljala pakete, no tog je dana osjećala kao da joj Bog kuca na srce.

Ona je poziv poslušala i to je dovelo do nevjerojatnog trenutka u kojem je molila zajedno s jednom gospođom koja je očajnički trebala Kristovu ljubav!

Bog uvijek pronalazi načine da se ostvari Njegova volja. Mi samo moramo biti voljni odgovoriti na taj poziv.

Amanda ima požrtvovno srce. U slobodno vrijeme iskazuje svoju zahvalnost službama za spašavanje i ratnim veteranima sa domaćim roštiljem. Ali čak i dok radi za FedEx, Amanda gleda kako da drugima pomogne.

Game changer. Please watch. #fedex #fedexground

Objavljuje Amanda Riggan u Četvrtak, 3. siječnja 2019.

Jednog je dana Bog blagoslovio Amandu s prilikom da bude Isusove ruke i noge jednoj obitelji koja je vodila veliku bitku!

Molitva sa strancem

Kada je Amanda stala kako bi dostavila dva paketa jednoj kući na svojoj ruti, gospođa koja je u blizini živjela provjeravala je svoj poštanski sandučić. Stoga su ona i Amanda pročavrljale dok je Amanda ostavljala pakete.

Nedavno su prošli Božić i Nova godina pa je Amanda gospođu upitala kako li je provela blagdane. Žena, koju je boljelo srce, hrabro je podijelila svoju istinu.

„Pitala sam ‘Kakvi su vam bili praznici?’ A ona mi je sa suzama u očima rekla da nisu bili dobri. Rekla je ‘On je bolestan. Moj je muž bolestan. Ima rak’“ napisala je Amanda na Facebooku.

Vijest je Amandu jako pogodila i nije znala kako da odgovori nego je pristojno promijenila temu. Ali dok je odlazila od kuće Amanda nije mogla izbaciti žalosnu gospođu iz misli.

„Srce mi je kucalo. Imam još dvadesetak paketa za dostaviti, ali moram se vratiti“, rekla je Amanda.

Ako se okrene izgubit će dragocjeno vrijeme na već uskom rasporedu. Ali Amanda je prepoznala da je taj trenutak prilika poslana od Boga. A Božje je poslanje na prvom mjestu.

„Stala sam sa svojim poslom. Vratila sam se u to susjedstvo i pozvonila sam joj na vrata“, objasnila je Amanda. „Ona se spustila niz stepenice i imala je suze u očima. Kada me vidjela, nasmijala se a ja sam joj rekla ‘Gospođo, mogu li se s vama pomoliti?’ A ona se tada slomila. Izašla je iz kuće i čvrsto me zagrlila.“

Odaziv na Božji poziv

Molitva je bila suosjećanje koje je toj ženi trebalo. Amanda nije podijelila priču kako bi ju svima razglasila, nego kako bi svima poslala poruku.

„Svakog se dana molim da me Bog iskoristi za svoj plan, ali kada pokušava iskoristiti vas i kada osjetite taj poziv i kada osjetite da vas vuče za srce, pokrenete li se? Učinite li štogod?“

Naši su životi zaposleni i brzi. Usmjeravamo se na svoje planove pa je lako ignorirati kada nas Bog zove da nešto poduzmemo.

Amanda je mogla tvrditi da nije imala vremena vratiti se, ali onda bi propustila nevjerojatnu priliku. I sjajno je da ova mlada žena nije htjela propustiti priliku koju joj je Bog pružio.

„Ako se molite Gospodinu da vas iskoristi da nekome pomognete i u ljudskim situacijama, kada vam da priliku iskoristite ju. Budite sigurni u ono što molite, kada molite“, rekla je.

Ova je mlada osoba dokaz da je važno širiti Radosnu vijest i da se svaki dan treba cijeniti.

„Što god radite, zdušno činite, kao Gospodinu, a ne ljudima.“ (Kološanima 3, 23)