Odvjetnica 12 godina skuplja plastične boce i od njih gradi kuće za siromašne

Odvjetnica je do sada sagradila više od 300 kuća.

Odvjetnica Ingrid Vaca Diez i Bolivije skuplja boce kao otpad i gradi kuće siromašne već 12 godina.

Njezin entuzijazam i kreativno razmišljanje promijenili su živote mnogih obitelji koje su do sada živjele u ekstremnom siromaštvu.

Nikad nije planirala postati arhitektica. Jednom joj je suprug donio hrpu plastičnih boca i ostavio ih u dvorištu ispred kuće. Tada se rodila ideja pomoći siromašnima.

Jednog dana suprug se našalio da na njihovom imanju već postoji dovoljno boca da se od njih može sagraditi kuća.

Žena se nakon ovih riječi počela pitati može li se takav plan zaista provesti. Mnogo je obitelji u potrebi koje nemaju gdje živjeti.

Odvjetnica 12 godina skuplja plastične boce i od njih gradi kuće za siromašne 1

Odvjetnica je do sada sagradila više od 300 kuća

Ingrid nije ni shvatila koliko je velik problem djeci nedostatak stalnog mjesta za život. Žena je posjetila lokalnu školu i zamolila učenike da napišu pisma s božićnim čestitkama.

VIDI OVO: Djevojčica donirala 10 tisuća paketa siromašnoj djeci diljem svijeta

Jedna od djevojčica po imenu Claudia napisala je da sanja dom za sebe i svoje najmilije. Trenutno ona i njezina obitelj žive u kući napravljenoj od kartona i gume.

Nažalost, počeo je procuriti. Ingrid je započela svoj projekt. Boce su lako dostupne i puno jeftinije od opeke. Napunite ih pijeskom kako bi postale teže.

Na taj se način također učvršćuje, a zatim koristi za izgradnju. Diez je do sada sagradila više od 300 kuća. U Boliviji gotovo polovica ljudi živi na granici siromaštva.

Ova žena neprestano dokazuje lokalnom stanovništvu da ono što je bilo nemoguće postaje moguće zahvaljujući radu i kreativnosti, piše Croexpress.eu.