NaslovnicaDuhovnostNeka vas danas ohrabre ove Isusove riječi

Neka vas danas ohrabre ove Isusove riječi

Ove Isusove riječi bile su posljednje koje je uputio svojim učenicima prije uzašašća na nebo. Neka i vas ohrabre!

“Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!” “I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.” (Matej 28, 19-20)

Ove je riječi Isus izgovorio svojim učenicima neposredno prije nego što je uzašao na nebo. Isus je bio s njima oko 3 godine. Učenici su neprestano bili u Isusovoj prisutnosti. Vidjeli su mnoga čuda i svjedočili kako je Isus uhićen, suđen, razapet. Sada su se opraštali od Njega. Pitam se kako su se osjećali? Jesu li bili uzbuđeni ili uplašeni?

Isus im daje nalog da idu i stvaraju učenike od svih naroda, a zatim kaže svojim učenicima: “Ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.”

Dobili su tako važan zadatak, a nedvojbeno je da su bili uspješni u tome, jer tisućama godina kasnije evo ja pišem pobožnosti o našem dragom Isusu, a vi čitate jer imate želju upoznati Boga i biti u Njegovoj prisutnosti! To je samo po sebi prilično zapanjujuće.

Ova poruka je i za tebe i za mene. Trebamo se pridružiti svim Isusovim učenicima koji su kroz stoljeća svijetu govorili o Njemu. I mi smo zaduženi da činimo isto.

Ja sam s vama …

Što je Isus mislio kada je rekao: “Ja sam s vama!”? Isus je obećao učenicima da će uvijek biti s njima. On će biti s njima kroz njihove kušnje i nevolje. Obećao je da će biti tu usred njihove tuge i njihove radosti. I to isto obećanje dopire kroz stoljeća do tebe i mene danas!

Isus je obećao da nas nikada neće ostaviti ili napustiti i to obećanje vrijedi za cijelu vječnost. Kada naše vrijeme na zemlji završi, to je samo dio našeg života. Isus je otišao ispred nas da nam osigura mjesto u nebu. Naš zadatak je živjeti svoje živote kao odraz slave Gospodnje, tako da drugi ljudi žele znati tajnu našeg mira i radosti i Spasitelja kojega smo i mi upoznali.

Poznajete li nekoga tko treba upoznati Isusovu ljubav koja preobražava? Podijelite im dobru vijest i pozovite ih u crkvu.

Ne zaboravite da cijeli život rastemo u Isusu i jačamo vjeru. Nastavite čitati svoju Bibliju, upoznajte se s drugim kršćanima i ohrabrujte jedni druge.

Molite: Hvala Ti, nebeski Oče, za Gospodina Isusa. On je moj Spasitelj i želim Ga slijediti do kraja ovozemaljskog života. Želim biti poslušan velikom nalogu da idem svijetu govoriti o Njemu. Ispuni me svojom mudrošću i snagom da radim posao koji je Tebi na čast i slavu. Postavi na moj put ljude koji Te trebaju upoznati. Daj mi Svoje Riječi da govorim nad njima, da ih ohrabrim. Hvala na obećanju da me nikad nećeš ostaviti. Amen.