NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeOkrenula je leđa svojoj kćeri, nije ni slutila da će tih 60...

Okrenula je leđa svojoj kćeri, nije ni slutila da će tih 60 sekundi zauvijek promijeniti njihov život

Kada je Emily Neilan okrenula leđa svojoj desetomjesečnoj kćeri, nije ni slutila da će tih 60 sekundi zauvijek promijeniti njihov život.

“Sada mislim da nikada ne možete biti previše oprezni”, započela je svoju priču ova mama koja je sada otvoreno progovorila o traumatičnom iskustvu, a sve s ciljem da druge roditelje upozori na opasnost od gutanja baterija.

“I vjerujte svojim instinktima uvijek, jer vi kao majka znate kada nešto nije u redu”, poručila je.

Naime, Emily je odlučila napustiti prostoriju na jednu minutu kako bi na brzinu složila odjeću, skrivena od djevojčice jer je Mila u to vrijeme bila fascinirana otvaranjem ormara.

Djevojčica je progutala samo jednu bateriju, a ostatak je spremila u ladicu

No ona je za to vrijeme dohvatila paket s baterijama te je progutala samo jednu, a zatim ostatak pospremila u ladicu te se nastavila igrati i gledati crtiće.

Nakon toga Emily je primijetila kako se Mila činila pomalo umorna i odbijala je bočicu, ali nije pridavala previše pažnje tome.

Djevojčica je u međuvremenu zaspala pa je mama iskoristila priliku da otiđe na sastanak s fotografima za njezino predstojeće vjenčanje sa zaručnikom Daneom Tooheyem, koje je bilo zakazano za 29. veljače. Za to vrijeme je Milu čuvala njezina tetka.

Dva sata kasnije, kada se Emily vratila kući, znala je da nešto nije u redu. Ne samo da se djevojčica nije probudila nego je i bila potpuno blijeda te nije imala nikakve reflekse. Čak i kada su je uspjeli probuditi, bila je jako letargična.

“Prolazila sam kroz sve scenarije u svojoj glavi. Je li pala? Je li udarila glavom o nešto što je izazvalo neurološki problem? Iskreno, nisam imala pojma što se dogodilo”, prisjetila se.

Liječnici su uspjeli ukloniti bateriju, ali jednjak je bio vrlo oštećen

Liječnici su odlučili poslati Milu na rendgensku snimku i u roku od pet minuta su pozvali mamu da pogleda što su pronašli. Liječnici su operacijom uspjeli ukloniti bateriju, ali oštećenje jednjaka je bilo toliko da su morali napraviti perkutanu endoskopsku gastrostomiju.

To je endoskopski medicinski postupak u kojem se cijev provodi u trbuh pacijenta kroz trbušni zid jer osoba nije u stanju uzimati hranu i tekućinu oralno, piše The Sun.

Mila je provela sljedeća dva tjedna na odjelu intenzivne njege prije nego što su liječnici izveli drugi operativni zahvat. Naime, oštećenja koja je baterija napravila uzrokovala su spajanje dušnika i jednjaka.

Ta je operacija zahtijevala intubiranje Mile te je idućih 12 dana provela u komi, a njezina pluća su konstantno propadala. Štoviše, u jednom trenutku je njezino srce prestalo raditi na čak devet sekundi.

Ipak, danas bi bilo teško povjerovati da je Mila prošla kroz toliko teško razdoblje. Naime, pet mjeseci kasnije ona se čudesno oporavila.

IZVOR:Index.hr