Ometate li Božje djelovanje u vašem životu?

Ometate li Božje djelovanje u vašem životu? Možda to ne vidite sada, ali Bog se ne boji otkriti ništa što je za vaše dobro i Njegovu slavu.

Petrov ponos zbog njegove pameti i snage našle su se na putu Božje svrhe. Krist je tražio slugu-vođu koji bi vodio vjernike nakon što se On vrati u raj. Bivši ribar bio je impulzivni sveznalica, no Gospodin je kroz Petrovu aroganciju vidio njegov potencijal. Znao je da će ga njegovo poniženje, koje čitamo u današnjim stihovima, izazvati i promijeniti.

Kada su Isusove riječi bile u oprečnosti s Petrovim mišljenjima, učenici su hrabro prekorili Učitelja. (Matej 16, 21-23; Ivan 13, 5-8) Krist bi odgovorio s usmjerenim ukorom, kojim je želio i utišati i poučiti, ponekad i u prisutnosti Petrovih prijatelja.

VIDI OVO: Zašto je Petar počeo tonuti?

U konačnici, učenik je napravio veliku pogrešku u području u kojem bi nekoć osjetio veliko pouzdanje; svojoj posvećenosti da umre za Gospodina. (Matej 26, 35) Petar je tri puta zanijekao Krista prije nego što se pijetao oglasio. To posljednje poniženje, kojem je svjedočila skupina stranaca, razbilo je njegovo samopouzdanje.

Isus je tri godine podnosio Petrov ponos, sve dok učenici nisu odustali od mišljenja kako je Krist veliki izraelov izbavitelj od rimske vladavine. Dobivanje slave više nije bilo važno kada se Petar odlučio usredotočiti na Gospodinov plan trajnog, osobnog spasenja. Zahvaljujući Petrovoj, novopronađenoj poniznosti, Bog je imao slugu-vođu. (1. Petrova 5, 5-6)

VIDI OVO: Jeste li i vi doživjeli nešto slično kao Petar? Je li i vama pijetao otkrio stanje vašeg srca?

Ometate li Božje djelovanje u vašem životu? Možda to ne vidite sada, ali Bog se ne boji otkriti ništa što je za vaše dobro i Njegovu slavu. Gospodin je ponizio Petra i obnovio ga, a učinit će isto za sve one vjernike koji prionu za Njegovu volju.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org