On me je svejedno volio

Jučer, dok sam se vraćala od poštanskog sandučića i dok sam prolazila ispod nadstrešnice velikih hrastova koji su se nadvili iznad prolaza, počela sam se moliti.

Zahvalila sam Bogu na hladnom povjetarcu koji mi je zapuhnuo lice u sparnom, ljetnom popodnevu i zahvalila sam mu na nebu koje je iznad mene. To me vodilo do zahvalnosti za moju obitelj, oprost i za to što sam otkupljena. Iduća rečenica koju su moje usne prozborile ostavila me je zapanjenu.

Hvala Ti što me svejedno voliš.

Težina te izjave! Samo noć ranije, moja četverogodišnjakinja učinila je nešto za što sam joj rekla da ne radi. Kada sam joj se obratila i okrivila ju, buknula je u plač pokajanja.

Dok sam ju držala i objašnjavala lekciju za koju se nadam da je naučila, rekla sam: „Znaš da te mama i dalje voli? Volim te bez obzira na sve. Ništa to neće moći promijeniti“.

VIDI OVO: Voli li te Bog kada griješiš?

To sam željela da moja djeca najviše znaju. Željela sam da znaju kako ih bezuvjetno volim kao roditelj.

Dok sam hodala prolazom u dvorištu i razmišljala o svojoj prošlosti, bila sam zahvalna za bezuvjetnu ljubav svog nebeskog Oca.

Čak i dok sam robovala pod teškim lancima ovisnosti o alkoholu, volio me je.

Cijelo vrijeme dok sam vodila život koji je išao protivno svemu onome što Biblija uči, volio me je.

Volio me je kada sam bila u striptiz barovima, volio me je i kada bih se probudila mamurna, nakon još jedne alkoholne noći.

Volio me je kada mi se brak raspao i volio me je kada sam se u svojoj tuzi okrenula svemu, osim Njemu.

VIDI OVO: Svaki put kada se brinete, zaboravljate koliko vas Bog voli

Volio me je kada sam ljubav tražila u naručjima muškarca (dobro, mnoštvu muškaraca) i dalje me volio kada sam činila ono što sam činila kako bi to dobila.

Volio me je kada nisam voljela samu sebe.

Volio me je kada sam Mu okrenula leđa.

No najvažnije, volio me je kada sam Mu se vratila posramljena. Nikada nije učinio da se osjetim bezvrijednom, već samo dobrodošlom. Osjetila sam dobrodošlicu povratku kući.

Voli me čak i danas, kada nebrojenu puta padnem. Volio me je kada sam bila zavidna, kada sam bila gnjevna, kada sam bila nestrpljiva ili nezahvalna. Volio me je kada bih zabrljala, ponovno i ponovno. Volio me je čak i onda kada me je bilo posebno teško voljeti. Volio me je.

Svejedno me je volio.

VIDI OVO: Poruka s križa: Ja te volim!

U svijetu koji se toliko zasniva na postignućima, lijepo je biti voljen zbog toga toga što sam ja- ja. Dovoljna sam i unatoč tomu što svakoga dana mogu težiti da budem bolja jer Ga volim, ne moram se brinuti oko toga da trebam biti bez greške kako bih bila spašena. Svoje postupke u vezi popravljanja zasnivam na odnosu Boga i mene, ne na zamisli da Bogu moram udovoljiti kako bi me On volio.

Bog me voli unatoč mojoj prošlosti, voli me unatoč mojim trenutnim manama, voli me unatoč tomu koliko ću često pasti u budućnosti. Svejedno me voli.

Autorica: Brie Gowen; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithit.com