Ono što Bog najviše želi da znaš

Bog je izbrojio vaše suze čak i prije nego ste ih prolili. Njegova ljubav je veća od svih vaših grijeha!

Naš nebeski Otac želi da u sebi imamo sigurnost njegove ljubavi. Problem grijeha riješio je Isus na Golgoti pa ako ponekad i padnemo, Duh Sveti neprestano nas podsjeća na Očevu dobrotu.

Kad smo usredotočeni na grijeh, gubimo iz vida sve ono što Bog najviše želi: “A bez vjere nemoguće mu je ugoditi, jer onaj koji želi pristupiti Bogu mora vjerovati da postoji Bog i da nagrađuje one koji ga traže” (Heb 11,6).

Bog je nagrađivač i on je željan obasuti nas svojom ljubavi kad smo skrušeni. David je primjer čovjeka koji je bio blagoslovljen Božjom dobrotom čak iako je otišao daleko u grijeh.

Poznata vam je priča kako je pao u preljub te onda počinio ubojstvo da se to ne otkrije. Postao je licemjer, griješeći usprkos Božjim blagoslovima i donoseći sramotu imenu Gospodnjem. Međutim, iako je bio oštro discipliniran, bilo mu je oprošteno i potpuno je bio obnovljen.

Bog je poslao proroka Natana da ga suoči s grijehom jer to je u njegovim očima bila velika otvorena uvreda. Ali usprkos tome, Bog je htio da David zna da mu je oprošteno.

Vidite, Bog je znao da će David biti slomljen i skrušen nad svojim grijehom; a iznad svega, znao je da u svome srcu David nije kroničan preljubnik ili ubojica. Zapravo ga je grijeh iznenadio, svladavši ga u trenutku slabosti.

Bog isto tako vidi i vaše srce. Gospodin zna da se jednoga jutra niste probudili i odlučili: “Danas ću počiniti preljub. Izgubit ću živce i eksplodirati.” Ne, jedino se otvrdnuli grešnici ponašaju na takav način. Kršćane grijeh iznenadi i svlada; zapravo ih neprijatelj često potopi dok marljivo rade na Božjim stvarima.

Ljubljeni, Bog je izbrojio vaše suze čak i prije nego ste ih prolili. On vam je oprostio u trenutku kad ste osjetili prvu bol osvjedočenja i žalosti. “Dobrota Božja hoće da te vodi k obraćenju” (Rim 2,4). Njegova ljubav je veća od svih vaših grijeha!

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!