Opasnost u glavi koja može nadvladati vašu vjeru

Što više razgovaramo i prigovaramo o situaciji, ona izgleda gore, sve dok opasnost u našoj glavi nadvlada veličinu naše vjere.

Dok je bio u kućnom pritvoru, Pavao je napisao poslanicu Filipljanima. Apostol nije smio primati posjetitelje niti putovati.

Unatoč tome što je živio kod kuće, Pavao je vjerojatno bio pod stalnim nadzorom rimskog vojnika. Osim toga, zbog toga što je znao da mu do suđenja ima dosta godina, znao je i da će ovako živjeti još duže vrijeme – možda i do kraja svoga života.

PROČITAJTE: Nikada nećete saznati koliko je vjera jaka dok nije iskušana!

Pod takvim uvjetima Pavao je možda bio pod kušnjom da zavapi nebesima da ga oslobode. Na kraju krajeva, Bog ga je pozvao da propovijeda, da podučava vjernike i da privuče nevjernike.

Ali on je zapeo u Rimu, nije mogao osnivati nove crkve ili posjećivati one kojima je namijenio pisma. Osim što je bio nepravedan, zatvor ga je sprječavao u obavljanju važnog posla.

Ako je itko imao pravo biti ogorčen, onda je to Pavao koji je pretrpio progone, brodolom i batine u službi Radosne vijesti. No on se nikada nije žalio. Njegovo je pismo Filipljanima prepuno radosti te govori kako mu je Bog dopustio život unatoč silnim okolnostima (Filipljanima 4, 8).

PROČITAJTE: RADOST DOLAZI OD BOGA: Sedam izvora radosti koju ništa ne može uzdrmati

Što više razgovaramo i prigovaramo o situaciji, ona izgleda gore, sve dok opasnost u našoj glavi nadvlada veličinu naše vjere. Kada svoje poteškoće povjerimo Bogu, to nam daje perspektivu. Gospodin je veći od bilo kojeg problema. Na Njegovoj snazi uzdići ćemo se iznad svake poteškoće.

Problemi se mogu činiti toliko veliki i nesavladivi da nam to iskrivljava perspektivu. Bog nas je pozvao da živimo iznad svojih okolnosti tako što ćemo svoje oči usmjeriti prema Njemu.

Problemi ovog života smanjuju se naspram ljubavi i moći našeg Gospodina koji sa svojom mišicom brani Svoj narod.

Autor: Charles Stanley; Izvor: Christianity.com