NaslovnicaŽivotMožemo li se osloniti na savjest u vezi svih životnih odluka?

Možemo li se osloniti na savjest u vezi svih životnih odluka?

Ljudska bića su rođena s jednim prekrasnim darom od Boga; savješću. S obzirom na to da upozorenja savjesti mogu uzrokovati nelagodu, možda nikada niste razmišljali o njoj kao o blagoslovu.

No Gospodin je imao na umu našu dobrobit i zaštitu kada je stvorio ovaj vječni podsjetnik na naše moralne izbore. Slušajući savjest, bivamo zaštićeni od toga da donosimo izbore koji bi mogli povrijediti nas ili druge.

No možemo li se osloniti na našu savjest za vodstvo u vezi donošenja svih odluka? Bog je stvorio savjest kao sustav alarmiranja, kako bi nas upozorio i zaštitio od grijeha. No, mnoštvo naših izbora nisu problem morala, stoga trebamo pouzdaniji izvor za smjer.

VIDI OVO: Možete li vjerovati svojoj savjesti?

Iz tog razloga je Gospodin vjernicima dao Duha Svetoga, koji nas precizno vodi u onome smjeru gdje trebamo ići. Ne samo da Duh djeluje kroz našu savjest, čineći nas svjesnim naših grijeha, već nam On i pomaže da izaberemo između dobroga i najboljeg.

Dok slušamo Njegov glas i pazimo na Njegova upozorenja, On pročišćuje i pooštruje našu savjest kako bi ona bila bolje u skladu s Riječju i Božjom voljom.

Jedan problem koji postoji sa savješću jest taj da ju možemo pooštriti našim reakcijama. Kada uporno i neprestano ignoriramo naznake savjesti, možemo oštetiti to koliko se možemo pouzdati u nju, zbog čega grijeh koji bi nam trebao smetati ni ne registriramo.

VIDI OVO: Nemojte uvijek slijediti svoju savjest

Znajući ovo, zamolimo Duha Svetoga da nam da mudrosti i razlikovanje kako bismo mogli paziti na upozorenja naše savjesti.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE