Imate li ovu osobinu? Ako je imate, vrlo ste inteligentni!

Ovo je jedna od osobina vrlo inteligentnih ljudi!

Biti zaboravan je, u većini slučajeva, obično išlo ruku pod ruku s smanjenom inteligencijom, barem je to ono što mediji obično pokušavaju prikazati, prenosi Independent.

No, istraživanje koje je provelo Sveučilište u Torontu tvrdi da je sposobnost pamćenja precijenjena i kako bi zaboravnost mogla biti od koristi za inteligenciju.

Profesori Richards i Paul Frankland predložili su da se memorija koristi kako bi se optimiziralo donošenje odluka zadržavanjem vrijednih informacija i zaboravljanjem drugih, nevažnih stvari, u biti stvaranjem prostora za stvari koje su važne.

PROČITAJTE: 5 znakova po kojima se razlikuju inteligentni od načitanih

Znanstvenici kažu da je upravo ovaj aspekt zaborava više prednost za nas nego što je mana.

Zaboravljanje je znak zdravog sustava memorije

Međutim, ako naš mozak zaboravlja određene detalje o događaju koji je prošao, ali ipak u pamćenju ostaje širi kontekst događaja, istraživači vjeruju da nam to omogućuje da bolje generaliziramo prethodna iskustva za razliku od nekoga tko može zapamtiti više detalja o nekom događaju.

Istraživanje tvrdi da je zaboravljanje detalja svaki put znak zdravog sustava memorije koji radi upravo onako kako je i zamišljeno.

Dobar primjer za okruženje u kojem želite da zaboravite stvari bi bio, recimo, radnik u supermarketu koji se svakodnevno susreće s velikim brojem ljudi, dok bi se osoba koja radi u malom lokalnom kafiću počela sjećati mještana, prenosi Klix.