Koje osobine bi trebale krasiti kršćansku ženu?

Kršćanska žena stavlja Krista na prvo mjesto u svom životu. Koje bi još osobine trebale krasiti jednu kršćansku ženu?

“Tko će naći ženu vrsnu? Ta vrijednost joj je daleko nad biserjem.” (Izreke 31,10)

Koje su neke od odlika koje muž kršćanin priželjkuje da krase njegovu ženu? Ovo je samo predloženi popis i nadam se da nitko neće biti tako nezreo da sve ovo očekuje naći u svakoj ženi.

Koje osobine bi trebale krasiti kršćansku ženu?

Prvenstveno bi trebala biti pobožna – ne samo nanovo rođena, nego i duhovna. Takva žena stavlja Krista na prvo mjesto u svom životu. Ona je žena molitve i aktivna u službi Gospodinu. Žena kršćanskog karaktera i integriteta koju može poštivati u duhovnom smislu i koja za uzvrat poštuje njega.

Ona zauzima od Boga joj namijenjeno mjesto podložnosti i aktivno pomaže svom mužu da zauzme svoje pravo mjesto kao glava… Vjerna je svojim bračnim zavjetima… Ona je dobra žena i majka svojoj djeci… Osobno je ljupka i otmjena u jednostavnosti, nije sklona ekstremima u oblačenju, ženstvena je i uglađena, ali ne ukočena.

Ova idealna žena dobra je domaćica koja dom održava urednim i čistim i dobro obavlja svoje poslove. Dobro kuha, redovito priprema obroke i gaji gostoljubivost. Ne treba ni spominjati da s mužem dijeli iste ciljeve i interese.

Kad se pojave razlike, voljna je iznijeti svoje probleme na vidjelo, a ne šutjeti, duriti se i biti mrzovoljna. Spremna je razgovarati o razlikama te se ispričati i priznati ako treba.

Kršćanska žena ne ogovara, nije nametljiva, dobre je naravi

Ona ne ogovara, nije nametljiva i ne miješa se u tuđe poslove. Krotka je i mirna duha, a nije svadljiva ili puna prigovora.

Životne troškove postavlja unutar granica obiteljskih prihoda. Nije obuzeta željom za posjedovanjem luksuznih stvari i ne uspoređuje se sa susjedima.

Spremna je prihvatiti nedaće ako treba.

Svoje bračne obveze prema mužu ispunjava radosno, a ne pasivno i nezainteresirano.

Dobre je naravi, ugodna je osoba, ne vapi za višim društvenim položajem i potpuno je pouzdana.

Muževi bi trebali biti zahvalni ako njihove žene imaju većinu ovih osobina, a žene ovo mogu koristiti kao kontrolni popis koji će im pomoći da budu izvrsnije.

Autor: William MacDonald

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!