Otac s Balkana: “Naša kćerka je porasla u sina na kojeg smo ponosni”

Otac porijeklom s Balkana koji danas živi u New Yorku je, želeći podržati sve moguće LGBTQ parade ponosa, objavio status o svojoj “kćerki koja je porasla u sina”.

Na srpskom Redtitu otac porijeklom iz Bosne, koji danas živi u New Yorku, ispričao je priču o svom transrodnom sinu, odnosno, kćeri koja je njemu i supruzi rekla da se osjeća kao dječak. Umjesto stigme, njih dvoje su dijete podržali u promjeni.

Njegovu priču s Reddita, prenosimo u cijelosti.

– Htio bih ispričati svoju priču i raspršim par zabluda koje sam pročitao ovdje u posljednje vrijeme.

Kćerka se osjećala kao dječak

Kad je prije nekoliko godina naša kćerka došla mojoj supruzi i meni sa riječima da se osjeća kao dječak, bili smo pogubljeni. Porazgovarali smo sa pedijatrom, dječjim psihologom i endokrinologom i svi su nam rekli manje više istu stvar: To što dijete osjeća je ili faza iz koje će izaći ili nije. U svakom slučaju trebate podržati dijete jer će mu podrška trebati šta god da se dogodi. Do what you want, but you can’t hurt yourself or others (Učinite što želite, ali možete povrijediti sebe ili druge).

Fast forward nekoliko godina i naša kćerka je porasla u sina na kojeg smo ponosni. Upravo je krenuo u srednju školu (ljubi tata!) i vodi normalan život kao i drugi tinejdžeri. Dobro uči, prevrće očima kad mu kažemo da pospremi za sobom, ne jede povrće. Nitko ga za sad ne dira. Živimo u New Yorku, pa to pomaže. Druži se sa dječacima koji znaju da je trans, i ne smeta im to. A onima kojima smeta, oni se ne druže s njim i to je to…

Cijeli status možete pročitati ispod, a upozoravamo vas na vulgarni rječnik.

Ja sam roditelj transrodnog djeteta from serbia

Koliko god neki pokušali prikazati transrodnost kao normalnu pojavu, pa i ovaj otac, Biblija je vrlo jasna da je Bog stvorio muško i žensko, a da prilikom stvaranja kod nikoga nije pogriješio.

NAJNOVIJE!