Otvorite duhovne uši i poslušajte što vam Bog poručuje

Božji glas je prijateljski. Nitko se ne treba bojati poslušati ga, osim ako već nije odlučio oduprijeti mu se.

Isusova krv je pokrila ne samo ljudski rod, već i cijelo stvorenje. ”… i po njemu pomiriti za nj sve što je na zemlji ili na nebu, uspostavljajući mir krvlju njegova križa” (Kol 1,20).

Možemo pouzdano propovijedati prijateljski nastrojena nebesa. Nebo i zemlja su ispunjeni dobrom voljom Onoga koji je boravio u grmu. Savršena krv promirenja osigurava ovo zauvijek.

Tko god sluša, čut će govor nebesa. Ovo definitivno nije trenutak u kojem je ljudima ugodno da se posvete ohrabrivanju na slušanje, jer danas slušanje nije dio popularne religije. U odnosu na to, mi smo na suprotnom kraju štapa.

Religija je prihvatila monstruoznu herezu o tome da glasnost, veličina, aktivnost i buka čine čovjeka dragim Bogu. Ali možemo se ohrabriti. Za ljude uhvaćene u oluju posljednjeg sukoba Bog kaže: ”Smirite se i znajte da sam ja Bog” (Ps 46,11), i još uvijek to govori, kao da nam misli reći da naša snaga i sigurnost ne leže u buci, nego u tišini.

Važno je da se smirimo kako bismo čekali na Boga. Najbolje je da se osamimo i poželjno bi bilo da to učinimo s otvorenom Biblijom pred nama. Tada se, ako želimo, možemo privući Bogu i početi Ga slušati kako govori u naša srca.

Mislim da će za prosječnu osobu napredak biti otprilike sljedeći: Prvo zvuk, kao da Prisustvo hoda po vrtu. Potom glas, razumljiviji, ali još uvijek daleko od jasnog. Onda sretni trenutak kada Duh počinje osvjetljavati Pismo i ono što je bilo samo zvuk ili u najbolju ruku glas, sada postaje razumljiva riječ, topla, intimna i jasna poput riječi dragog prijatelja.

Zatim će doći i svjetlo, a najbolja od svega je mogućnost da se vidi Isus Krist kao Spasitelj, Gospodin i Sve, te da se u Njemu otpočne, da Ga se prigrli.

Autor: A. W. Tozer

NAJNOVIJE!