NaslovnicaDuhovnostOva rečenica može zauvijek promijeniti vaš život

Ova rečenica može zauvijek promijeniti vaš život

Jedna lijepa riječ može puno učiniti: ohrabriti, podići, utješiti … Ali ova rečenica može zauvijek promijeniti vaš život!

Izgovorene riječi utječu dobro ili loše na ljude. Stoga je važno što i kome izgovaramo.

Doista, svi mnogo griješimo. Ako tko u govoru ne griješi, savršen je čovjek, vrstan zauzdati i cijelo tijelo. (Jakovljeva 3, 2)

Ali zamislite kada bi jedna rečenica sadržavala dovoljno snage da zauvijek promijeni vaš život. Predobro da bi bilo istinito?

Ova rečenica može zauvijek promijeniti vaš život

“Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.” (Matej 10, 45)

Isus je došao da dade svoj život kao “otkupninu za mnoge”. Grčka riječ prevedena kao “otkupnina” označava cijenu plaćenu za otkupljenje roba ili zarobljenika. Mojsijev zakon nas nije mogao spasiti zbog naše grešne naravi. Ali Bog je poslao svog vlastitog Sina na ovaj svijet. Bog je uništio moć grijeha nad nama dajući svoga Sina kao žrtvu za naše grijehe. Jasno je da je Isus Bogu platio otkupninu za naše živote. Ta je otkupnina bila Njegov vlastiti život – prolijevanje Njegove vlastite krvi.

PROČITAJTE: Što znači biti pomiren s Bogom?

Navedena rečenica iz Matejeva evanđelja nije magija. Bog ne djeluje u magiji, koja koristi nadnaravnu moć palih anđela (Izlazak 7, 8-13). Bog je svemoćan i može preobratiti vašu dušu oživljavajući vaš duh kroz vjeru u Isusa (Efežanima 2, 1-9).

Najveće čudo je spasenje duše

Petar će im: “Obratite se i svatko od vas neka se krsti u ime Isusa Krista da vam se oproste grijesi i primit ćete dar, Duha Svetoga. Ta za vas je ovo obećanje i za djecu vašu i za sve one izdaleka, koje pozove Gospodin Bog naš.” I mnogim je drugim riječima još svjedočio i hrabrio ih: “Spasite se od naraštaja ovog opakog!” (Djela 2, 38-40)

Kršćanska se vjera oslanja jedino na Kristovu krv za uklanjanje grijeha. Tisuću dobrih djela ne može oprati ni jedan grijeh. Neki se tome rugaju, dok drugi prihvaćaju. Kada se vaša duša obrati, svaki dan živite s prekrasnom sviješću da vas “krv Isusa Krista čisti od svakog grijeha” (1. Ivanova 1, 7). Svaki dan se molite Gospodinu da vam pomogne živjeti na način koji je Njemu ugodan.

Najveće čudo je spasenje duše
Foto: Unsplash

Zato što je Isus dao svoj život kao otkupninu, svaka osoba na zemlji ima priliku primiti Božji oprost i pomiriti se s Njim. Jer bez Isusove smrti, Božji Zakon bi i dalje trebao biti zadovoljen – našom vlastitom smrću. Nakon ovoga života bismo vječnost proveli u ognjenom jezeru. Ali … imamo Isusa!

Doista, ako već poškropljena krv jaraca i bikova i pepeo juničin posvećuje onečišćene, daje tjelesnu čistoću, koliko će više krv Krista – koji po Duhu vječnom samoga sebe bez mane prinese Bogu – očistiti savjest našu od mrtvih djela, na službu Bogu živomu! A radi ovoga je Posrednik novoga Saveza: da po smrti za otkupljenje prekršaja iz starog Saveza pozvani zadobiju obećanu vječnu baštinu. (Hebrejima 9, 13-15)

Danas se možete poniziti pred Gospodinom. Možete zazvati Isusa i biti spašeni, otkupljeni, nanovo rođeni, opravdani. “Nemate jer ne tražite od Boga” (Jakovljeva 4, 2). Prepoznajte potrebu. Vjerujte što je Isus učinio za vas. Pozovite Otkupitelja!