NaslovnicaDuhovnostOvako Isusovo srce reagira kada vidi našu vjeru i čuje naše molitve

Ovako Isusovo srce reagira kada vidi našu vjeru i čuje naše molitve

On nas može ostaviti čekati kad molimo. Ali kad vidi našu vjeru i čuje naše molitve, njegovo srce pokreće se i uslišava nam molitve.

Tako nedosljedan je Isus!

Kaže mu kraljevski službenik: “Gospodine, siđi dok mi ne umre dijete.” Kaže mu Isus: “Idi, sin tvoj živi!” Povjerova čovjek riječi koju mu reče Isus i ode. Ivan 4,49-50

Dojmljivo je kad je čovjek dosljedan. Apostol Pavao za sebe je rekao: “Kod mene da znači da, a ne znači ne.” I tako mora biti!

Zato je ovaj naš tekst toliko iznenađujući. Gospodin je službenika kralja Heroda grubo odbio kad mu je došao s molbom da mu iscijeli sina. Bolno hladno objasnio je: “Nisam ja vaš čudotvorac!”

A onda ipak uslišava čovjekovu molbu i iscjeljuje mu sina.

Kako nedosljedan je Gospodin Isus!

Da, hvala Bogu što je on tako nedosljedan! I što mu se srce slama kad netko ne dozvoljava da bude odbijen, već ustraje u molitvi. On nas može ostaviti čekati kad molimo. Ali kad vidi našu vjeru i čuje naše molitve, njegovo srce pokreće se i uslišava nam molitve.

VIDI OVO: Isus može izliječiti vaše slomljeno srce, a evo i kako

Tako nedosljedan je Isus!

Da, zar on sam nije jedna velika Božja nedosljednost? Bog je uvijek iznova u svojoj Riječi objašnjavao da grešnik zaslužuje smrt. Uvijek iznova govorio je da je on sveti Bog i da ne može biti u zajedništvu s grešnicima.

A onda dolazi Isus, Sin Božji, po nalogu Očevu, da bi spasio i iscijelio grešnike. Umjesto da mi grešnici podnesemo gnjev Božji, Isus je sve grijehe preuzeo na sebe i odnio ih na križ. Biblija govori: “Bog je sve naše grijehe svalio na njega.”

Bog kaže: “Grešnik mora platiti za svoje grijehe.” A onda daje svoga Sina kao jamca koji je na križu platio umjesto nas. Veličanstvena nedosljednost koja nas spašava!

Gospodine, hvala ti što imaš toliko milosrđa za nas! Amen.

Autor: Wilhelm Busch