Ovakvu vjeru Bog blagoslivlja
Foto: Unsplash

Kakvu vjeru Bog blagoslivlja? 

Biblija je jasna po pitanju da prolazimo kroz razna razdoblja u životu, a jedno od tih razdoblja koje Bog često spominje jest razdoblje čekanja.

Dok čekate, Bog djeluje. Nemojte misliti da razdoblje čekanja znači da je Bog prestao djelovati. To samo znači da vas On vodi kroz to razdoblje jer koristi to vrijeme kako bi vaše okolnosti usmjerio prema dobru.

Velik ćete dio svojega života provesti čekajući. Ako ne naučite kako vjerovati Bogu dok čekate, provest ćete velik dio svog života ne vjerujući Bogu.

Bog nikada ne žuri. On je vječan! On gleda. On djeluje. On vidi kada i kako ćete Mu vjerovati dok čekate. Vi govorite: „Kada, Gospodine? Kada će se to dogoditi?“, a On odgovara: „Možeš mi vjerovati.“

Problem s čekanjem jest da naša ljudska priroda i naše društvo govore: „Nemoj čekati. Obavi sve što prije možeš.“

Božji blagoslov dolazi kroz razdoblja čekanja

Takvo je stanje u našoj kulturi, ali je ono u sukobu s Božjim blagoslovom u našim životima, jer Božji blagoslov dolazi kroz ta razdoblja čekanja.

U Propovjedniku piše: „Sve što on čini prikladno je u svoje vrijeme; ali iako je dopustio čovjeku uvid u vjekove, čovjek ne može dokučiti djela koja Bog čini od početka do kraja“ (3,11).

VIDI OVO: 11 karakteristika osobe koju Bog blagoslivlja

Jeste li vi trenutno u razdoblju čekanja? Možda čekate kraj škole? Možda čekate da „prava osoba“ dođe u vaš život. Možda čekate bebu, brak ili novi posao. Možda ste frustrirani jer se čini kao da se sve presporo odvija. Svi smo bili tamo.

Postoji obećanje u Bibliji koje nam govori o tome da Bog djeluje i o načinu na koji djeluje, a njega se trebate podsjetiti u razdoblju čekanja: „Od najmanjega postat će tisuća, od neznatnoga moćan narod. Ja, Jahve, govorio sam; u pravo ću vrijeme izvršiti“ (Izaija 60,22).

Kada će se to dogoditi?

Tako je Bog djelovao kada je poslao Isusa u ovaj svijet. Svijet je čekao tisućama godina da Isus prvi put dođe na zemlju. I došao je u pravi trenutak.

Čekamo već 2000 godina da Isus ponovno dođe. Kada će se to dogoditi? U pravo vrijeme – Božje vrijeme. Tada će se On vratiti.

Ovo možete primijeniti na svoje razdoblje čekanja i zapamtiti da odgoda ne znači odbijanje. Kada mislite da vam Bog govori „ne“, On možda govori: „Ne još. Hoćeš li mi vjerovati u ovome?“

Mihej 7,7 piše: „A ja, prema Jahvi ja sam zagledan, čekam na Boga koji spašava, Bog moj mene će uslišati“.

Ovakvu vjeru Bog blagoslivlja.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com