Foto: Maria Elena/Flickr

Nikada ne možete biti u potpunosti sigurni tko sve može vidjeti vaše podatke na Facebooku i zato biste trebali biti oprezni.

Zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti vaše obitelji, neke informacije nikada ne smijete objavljivati, piše portal Net Security.

  1. Puni datum rođenja vas i vaše obitelji

Kada navedete točan datum rođenja, kradljivcima identiteta dajete jednu od najvažnijih informacija koju mogu iskoristiti za prevaru. Najbolje je potpuno izostaviti datum rođenja ili barem godinu.

  1. Status veze

Bilo bi najbolje da informaciju o tome jeste li u vezi ili ne zadržite za sebe.

  1. Trenutna lokacija

Mnogi ljudi vole se tagirati kako bi prijateljima pokazali gdje se točno nalaze. Problem je u tome što tako baš svima otkrili da ste npr. na odmoru ili da niste u svojoj kući. Ako ste slučajno otkrili i koliko će trajati vaš put, postajete laka meta za lopove.

  1. Ne otkrivajte da ste sami doma

Vrlo je važno da roditelji upozore djecu kako ne smiju u svojim statusima pisati da su sami kod kuće i bez nadzora. Uglavnom mislimo kako samo naši prijatelji mogu pročitati naše statuse, ali nikada ne znate tko je možda hakirao profil vaših prijatelja i tako dobio pristup vašim informacijama.

  1. Ne objavljujte tagirane fotografije svoje djece

Puno roditelja na Facebooku u tagovima na fotkama objavljuje puna imena svoje djece, a zatim na fotkama tagiraju rodbinu ili prijatelje. To je način na koji predatorima možete dati važne informacije o svom djetetu koje bi mogli iskoristiti da dođu do njih. Ako objavljujete fotke svoje djece, izostavite pisanje osobnih identifikacijskih informacija uz fotke.