NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeOvo je obitelj. Na budućim slikama mame Nataše neće biti...

Ovo je obitelj. Na budućim slikama mame Nataše neće biti…

Korisnica Facebooka je objavila fotografiju i izazvala kontroverzu riječima: "Ovo je obitelj. Na budućim slikama neće biti mame Nataše."

Nataša Nedić je jedina žena u Srbiji i regiji koja se suočava s neuroendokrinim tumorom prisutnim na ginekološkim organima. Također je poznata kao “medicinski fenomen”.

Unatoč svim izazovima, ova predivna žena iz Srijemske Mitrovice svakodnevno pronalazi nadu i vjeru u bolje sutra.

Njezina borba je poznata širom zemlje, a korisnici društvenih mreža često objavljuju apel i podršku za svoju sugrađanku.

Nedavno je jedna korisnica Facebooka izazvala kontroverzu riječima: “Ovo je obitelj. Na budućim slikama neće biti mame Nataše.” Iznad te fotografije nalazili su se Nataša, njezini sinovi i suprug. Osmijeh i toplina su zamijenjeni brigom i nesigurnošću.

Terapija koja će oslabiti bolest

Neće nestati jer već godinama vodi bitku za vlastiti život. Sada izgleda kao da će bolest biti jača od njene želje za životom. Više nije moguće liječiti se u inozemstvu. Preostala nada je terapija koja će je ojačati i oslabiti bolest, barem malo, kako bi mogla pokušati s liječenjem u Njemačkoj.

Nataša Nedić
Foto: Facebook

Ljudi, situacija je kritična, ozbiljna, alarmantna i strašna. Hoće li ova djeca imati majku još dugo ili samo nekoliko tjedana, dana, to ovisi i o nama. Nataša piše ove apele sebi. Ne poznajem je i nikad nisam razgovarala s njom osobno, ali na njenom profilu vidim da je na izmaku snage. Pomozimo joj barem jednom porukom! – srceparajuće riječi apelirale su korisnica društvene mreže.

Ipak, kako je Nataša rekla za Telegraf.rs, ona se ne predaje. Ne želi da bolest nadvlada njezin hrabri um. Situacija je teška, ali ona je spremna suočiti se sa svakom preprekom.

Imam metastaze na bubregu, nadbubregu, plućima

Trenutno je stanje kritično. Imam metastaze na bubregu, nadbubregu, plućima, medijastinumu, tri promjene na mozgu i srcu. Također, imam tekućinu u perikardu i pleuri. Zbog toga više nisam kandidat za liječenje u inozemstvu.

Primit će me ponovno kad se stanje stabilizira – rekla je Nataša, koja trenutno nije u mogućnosti podići telefon jer je na kisikovoj terapiji.

Sljedeća želja na njezinom popisu je dovoljno se oporaviti se kako bi mogla primiti kemoterapiju i biološku terapiju, koje bi trebale smanjiti metastaze. Nakon toga, Nataša će ponovno posjetiti kliniku u Njemačkoj.

Svjesna je da izvješća nisu sjajna, ali ima snažnu poruku za sebe i druge koji prolaze kroz slične situacije. “Dajem sve od sebe da to popravim”, zaključuje naša sugovornica i nastavlja hrabru borbu.

Donesimo Bogu u molitvama ovu majku da joj Bog podari zdravlje i snagu u svim njezinim poteškoćama. Pomolimo se također i za supruga i dvoje djece!