muškarac se želio razvesti
Foto: Pixabay

Razvod je oduvijek bio stvar kontroverzi. Povećana stopa razvoda se jednostavno ne može kontrolirati i čini se kako je postala normalna stvar da jedan vjenčani par ide iz jednoga braka u drugi.

Pastor John Piper iz Desiring Goda je na vrlo dobar način opisao ovaj problem nakon što mu je jedan čovjek rekao svoju situaciju. Naime, sin tog čovjeka se nakon samo dvije godine braka želio razvesti jer više nije bio zaljubljen. Pastor John je ovdje označio koja je prava vrijednost braka.

„To ako ste u braku ne znači i nužno da ste zaljubljeni“, rekao je. Brak je najteži odnos u kojem čovjek treba ostati i isto tako odnos koji obećaje slavnu, jedinstvenu i izdržljivu radost za sve one koji imaju snage ostati vjerni tomu.

Čak je i spomenuo važan koncept braka, a to je odnos koji Krist ima sa svojom Crkvom. Ako se razvedete jer više niste zaljubljeni, nema više ništa plemenitog, ništa lijepog, ništa uzvišenog, ništa važnog što bi moglo dovesti do toga. Način na koji je muškarac posvećen braku je slika onoga kako je Krist voli svoju Crkvu. (Efežanima 5,25)

Brak je čin štovanja: to je prikaz cijene i dragocjenosti ljubavi posvećenja između Krista, Njegove Crkve i kao takva ona proslavlja Krista. Krv koju je On prolio za svoju mladenku je vječna. Mi sami ne možemo spoznati važnost braka veću od onakve kakvu nam je Bog dao.

„Dakle, što je Bog spojio nitko neka ne razdvaja“. (Marko 10,9)

IZVORImsoblesseddaily.com